čtvrtek 20. března 2014

Halový Frýdek-Místek 2014 ovládli Arrows

V neděli 9. března se ve sportovní hale 7. základní školy v Místku uskutečnil již 4. ročník baseballového turnaje mladších žáků, tj. mládeže do 10 let. Řadu vyrovnaných a napínavých utkání spolu svedla čtveřice týmů ze Severní Moravy a Slezska. Kromě pořádajícího Klasiku Frýdek-Místek se klání zúčastnila ještě družstva Arrows Ostrava, Skokani Olomouc a Cannibals Šumperk. Pohár pro vítěze turnaje nakonec putoval po zásluze do Ostravy, neboť Arrows celému průběhu jednoznačně dominovali.

Stejně jako loni turnaj  sestával ze dvou miniturnajů – první porce zápasů se odehrála jako t-ball, míče tedy byly odpalovány ze stativu, a druhá jako coach-ball, kdy pálkaři musí odpálit míč nadhazovaný jejich trenérem. Obě poloviny byly opět proloženy soutěžemi v baseballových dovednostech – běhu po metách, přesnosti nadhozu a souhře vnitřního pole.

V první t-ballové části turnaje Klasici dokázali zvítězit ve dvou ze tří utkání, když porazili Skokany 6:1 a Cannibals 12:4. Trpkost porážky ochutnali hned v prvním utkání turnaje s ostravskými Arrows, které skončilo nejtěsnějším rozdílem 6:7. Arrows tak dokázali zvítězit ve všech zápasech, zatímco Cannibals ani v jediném.

Poté následovaly soutěže v baseballových dovednostech. Nejrychlejšími běžci po metách oplýval domácí Klasik. Hráči ostravských Arrows následně předvedli nejen nejrychlejší souhru vniřního pole, ale i nejpřesnější nadhozy.

Druhá půle v coach-ballu se odehrála podle podobného scénáře jako ta první. Arrows opět nenašli přemožitele, stejně jako se Cannibals nepodařilo uspět ani v jediném utkání. Největší napětí tak přineslo poslední střetnutí turnaje, kdy svedl vyrovnanou bitvu Klasik se Skokany, která skončila nerozhodně remízou 5:5.

Jak již bylo zmíněno, celkovému pořadí, do něhož se započetly výsledky z obou miniturnajů i dovednostních soutěží, vévodili ostravští Arrows. Naši Klasici mohli slavit stříbrnou příčku. Bronz brali olomoučtí Skokani. Bramborové medaile tentokráte zbyly na šumperské Kanibaly, kteří však přijeli s týmem plným nováčků. Až získají nějaké zkušenosti, určitě se bude muset počítat i s nimi.

Celý turnaj se nesl ve velice příjemné atmosféře, za což je třeba poděkovat všem přihlížejícím divákům a rodičům. Předvedené výkony všech mužstev jsou velkým příslibem do nadcházející sezóny. Můžeme tedy už jen pogratulovat vítězům a začít se těšit na další ročník.