středa 8. dubna 2015

Klasik na úvod ČML dvakrát porazil Olympii Blansko

V neděli na Boží hod velikonoční vstoupil mužský tým Klasiku do nového ročníku Českomoravské ligy dvojzápasem s loňským účastníkem play-off Olympií Blansko. A byl to velice vydařený začátek, neboť za chladivého počasí na „horké“ blanenské půdě vyválčil Klasik dvě cenná vítězství.

Hned v úvodu prvního utkání prokázali naši pálkaři velkou chuť do hry, když v první směně zaznamenali jeden doběh a v druhé směně dokonce pět doběhů a tím určili ráz celého utkání. Startující nadhazovač Zbyněk Fajkoš povolil soupeři během čtyř směn pouze dva body. Střídající nadhazovač Marko Vykoukal, který jej na kopci vystřídal do páté směny, povolil soupeři rovněž pouze dva doběhy. Naším pálkařům se podařilo v osmé směně přidat další bod a v deváté směně dokonce ještě tři. Konečný výsledek zápasu byl tedy 10:4 ve prospěch hráčů Klasiku a důležité první vítězství v sezóně bylo na světě.

Do druhého zápasu jsme dali prostor ostatním hráčům z lavičky. Na kopec se postavil zkušený nadhazovač Marcel Pardík, který asi ani sám netušil, jak výborný zápas hned na úvod sezóny odháže. Na začátku zápasu dominovali nadhazovači na obou stranách a s pomocí obrany nepřipustili žádný doběh. Důležitý moment utkání nastal v dohrávce třetí směny, kdy pálkaři Olympie Blanska obsadili v situaci bez outu po chybách ve vnitřním poli postupně všechny tři mety. Pardík se však touto situací nenechal rozhodit a s pomocí výborných zákroků ve vnějším poli nedovolil soupeři si připsat žádný doběh. V následujícím útoku naši hráči zasadili soupeři další ránu, když se jim podařilo doběhnout pro důležité první dva body v utkání. Poté zůstal dlouho stav zápasu beze změny. K úpravě skóre došlo až v sedmé směně po vystřídání soupeřova nadhazovače, když jsme přidali tři body a v osmé směně dokonce pět doběhů. Výborně házející nadhazovač Pardík nedovolil soupeři během celého utkání žádný doběh, a tak si připsal tzv. shutout. Utkání tedy skončilo předčasně rozdílovým výsledkem 10:0 po osmé směně.

„S výsledkem i herním projevem týmu jsem nadmíru spokojen. Hráči prokázali na začátku sezóny v nelehkých podmínkách velkou chuť po vítězství. Všichni tři nadhazovači odvedli na kopci výborný výkon. Na našich pálkařích se pak pozitivně projevila rozehranost z předsezónní přípravy, ve které jsme se během minulého víkendu postupně střetli s extraligovým týmem Arrows Ostrava a s dvěma účastníky polské nejvyšší soutěže KSB Wroclaw a Silesia Rybnik,“ řekl po zápase trenér Klasiku Jan Maštalíř.