úterý 13. listopadu 2018

Klubová objednávka dřevěných pálek

BK Klasik F-M se dohodl na spolupráci s českým výrobcem dřevěných pálek STR Czech baseball bats manufacture, který zajistí výrobu a dodávku dřevěných pálek pro mužský a juniorský tým na příští sezónu. Pálky budou mít design přizpůsobený zcela na míru Klasiku.

Ke klubové objednávce se mohou připojit i zájemci z řad hráčů a dalších členů, kteří by pro sebe chtěli na příští sezónu kvalitní pálku v klubovém designu za zvýhodněnou cenu. Kromě možnosti výběru délky pálky, dropu (váhového rozdílu), tvaru barelu, typu pálky (dřevo, kompozit) a materiálu (druh dřeva) zcela podle svých potřeb je navíc možné bez příplatku na pálku umístit i své jméno a případně číslo dresu.

Možnosti přizpůsobení jsou tyto:

1) Barevné varianty
a) černobílá
 b) červenočerná

2) Tvar pálky/barelu
a) tvar M110 – rovnoměrné rozložení váhy, širší držadlo pálky (pevnější, nižší riziko zlomení), pro kontaktní pálkaře, univerzální použití
b) tvar 243 – váha blíže konci pálky, užší držadlo pálky (větší riziko zlomení), pro silovější pálkaře, pálka je pocitově těžší než stejně dlouhá a těžká pálka s tvarem M110

3) Délka pálky
Na výběr jsou velikosti od 27" do 36" (včetně půlpalcových délek – např. 33,5")

4) Váhový rozdíl (drop)
Na výběr je od 0 do -5. Standardem je drop -3, pro kadety a juniory jsou vhodnější lehčí pálky s dropem -5.

5) Typ pálky
a) dřevěné pálky – vyrobené z jednoho kusu dřeva, pružnější, méně odolné, větší riziko zlomení
b) kompozitové pálky – vyrobené z více materiálů – s výztuhou držadla, větší pevnost a odolnost (více vydrží)

6) Materiál pálky
a) jasan – nejvíce pružné, ale měkké dřevo, pálka se rychleji "vybouchá"
b) javor – nejméně pružné, ale odolné a tvrdší dřevo, univerzální volba
c) bříza – pružné i odolné dřevo, nelze menší drop než -3

Cena
Odvíjí se od zvoleného typu a materiálu pálky. V rámci klubové objednávky se nám navíc podařilo zajistit výhodnější ceny. Koncová cena pro zájemce z řad hráčů je zobrazena v následující tabulce.

Materiál Dřevo Kompozit
Jasan 1650 Kč 2250 Kč
Javor 2100 Kč 2700 Kč
Bříza 2450 Kč 3050 Kč

Objednávky
Zájemci nechť se tedy nejpozději do soboty 17.11. ozvou Aleši Haladejovi (viz Kontakty) se svými přesnými požadavky (specifikace všech výše uvedených parametrů včetně jména a čísla, které se má na pálku uvést). O radu se obracejte na svého trenéra. Pálky by pak měly být zhotoveny do Vánoc.

Pozn.: Všechny pálky vyráběné STR splňují veškeré náležitosti (mají příslušné certifikace) pro jejich použití nejen v českých soutěžích v rámci ČBA, ale i v evropských v rámci CEB.