pondělí 8. července 2024

Klasik z Hané veze dvě prohry

 

Baseballisté Klasiku se po krátké době znovu utkali se Skokany Olomouc. Tentokrát na hřišti soupeře, ze kterého si nepřivezli ani jednu výhru.

Skokani měli na domácím hřišti k dispozici všechny své hráče včetně cizince Zambrana. Hlavně první polovina lineupu soupeře složena z dlouholetých reprezentantů rozhodně budila respekt. Frýdek-Místek v prvním utkání nastoupil na kopci s Američanem Da’Resse Gutierrezem, ale ani on nedokázal zastavit silnou pálku Olomouce. V 4.2 odházených směnách sice rozdal 8 strikeoutů, ale soupeř proti němu stáhl 6 doběhů. Další čtyři pak domácí přidali proti Jakubu Kaplanovi, pouze David Koláček zvládl hodit jednu směnu bez umožněného bodu. Klasik nakonec Skokanům podlehl 1-10, když jediný doběh stáhl Martin Drong.

Ve druhém utkání začali frýdeckomístečtí lépe, když po první směně vedli 1-0 po odpalu Dronga. Šimon Urban na kopci Klasiku ale udržel nulu jen jednu směnu. V dalších směnách se již domácí dokázali prosadit, když jim hosté pomáhali také svými chybami v obraně. Olomouc nakonec navýšila skóre až na konečných 9-2, když poslední bod Frýdku-Místku stáhl až v deváté směně Jakub Rusz.

„Dvě prohry mrzí, nechali jsme hodně běžců na metách a v poli udělali par chyb z kterých Olomouc dokázal vytěžit body. Z chyb se musíme poučit a připravit se na další víkend proti Technice,“ řekl k dvojzápasu se Skokany David Koláček.

Navzdory dvěma prohrám z Hané si Klasik stále drží druhé místo v tabulce TOP 6 První ligy. O další výhry se popere 13. července, kdy zajíždí na hřiště brněnské Techniky.