úterý 14. února 2012

Žáci z Liberce dovezli pohár za třetí místo

V pátek odcestovalo družstvo našich starších žáků do Prahy, odkud mělo v sobotu dále pokračovat na sever Čech, aby se zúčastnilo turnaje Liberec Cup 2012, který se, jak název napovídá, konal ve městě pod Ještědem. Dobrá organizace spolu s promyšleným rozpisem utkání umožnila odehrát v jeden den za účasti osmi týmů spoustu zápasů bez zbytečně dlouhých prodlev. Hlavní atrakcí turnaje byl však fakt, že nenadhazovali samotní hráči, nýbrž se pálilo na nadhazovací stroj, což vytvořilo ideální podmínky pro líbivý baseball.
Ze základní skupiny se našim reprezentantům podařilo postoupit ze druhého místa rovnou do semifinále, když na úvod nejprve porazili B-tým pořádajících Patriots a především když po vyrovnaném průběhu získali skalp Eagles Praha. Prohráli jsme pouze v souboji o první místo ve skupině se Sparks Mladými Buky, kteří celkově nakonec brali stříbro. Druhé místo nám však i tak zajistilo postup mezi nejlepší čtveřici týmů a boj o medailové pozice.

V semifinále jsme narazili na opět na domácí Patriots. Tentokrát se však jednalo o A-tým, který vyhrál druhou základní skupinu. Dlouho jsme s Libereckými drželi krok, ale nakonec to náš tým neustál a nás tak čekal boj „pouze“ o bronz. Ten jsme svedli s pražskými Tempo Titans a stala se u našich svěřenců jindy nevídaná věc. Do poslední směny totiž nastupovali za vyrovnaného stavu 6:6, nepovolili soupeři žádné body a sami naopak nějaké body stáhli. Kromě radosti z vítěství si tak mohl Klasik domů do Frýdku-Místku odvézt nádhernou skleněnou trofej za třetí místo na turnaji. Kromě toho byl jako nejužitečnější hráč vyhlášen náš Marek Konečný. Pohár pro celkového vítěze zůstal na domácí půdě, neboť ve finále A-tým Patriots porazil Sparks.

Gratulace a poděkování za dobře odvedenou práci patří kromě všech hráčů především Tomovi Perničkovi za organizaci a vedení týmu i celé výpravy, ale i dalším otcům řidičům.

Celou naši libereckou anabázi opět zdokumentoval svými fotkami Zbyněk Volný.

Tomáš Pernička a Aleš Haladej