pondělí 5. března 2012

Druhý ročník turnaje Halový F-M se mimořádně vyvedl

V neděli 26.2.2012 se uskutečnil v prostorách 7.ZŠ na ulici 1. máje v Místku již druhý ročník turnaje baseballové mládeže Halový Frýdek-Místek 2012. Celý turnaj sestával ze dvou miniturnajů, v nichž se utkal každý zúčastněný tým s každým, ve variantách baseballu označovaných jako t-ball a coach ball. Turnaj přinesl hráčům i divákům spoustu nervydrásajících momentů, skvělých zákroků a především zábavy. Trofej pro celkového vítěze si nakonec odnesl tým sestavených z hráčů a žáků 7.ZŠ
Oproti lonskému ročníku se počet účastníků rozrostl na čyři týmy. Byla to domácí družstva hráčů ze 7. ZŠ a 8. ZŠ a dále tým ostravských Arrows a olomouckých Skokanů. Mezi miniturnaje v t-ballu a coach ballu byl vklíněn ještě doprovodný program v podobě dovednostní soutěže, kde se družstva navzájem poměřila v rychlosti běhu svých hráčů.

V T-ballovém miniturnaji se nejvíce vedlo týmu ze 7. ZŠ, který dokázal zvítězit ve všech třech utkáních. Druzí skončili Skokani Olomouc s dvěma vítězstvími, třetí Arrows Ostrava s jedním a bez výhry se na čtvrtém místě se umístilo družstvo z 8. ZŠ. Tento tým však prokázal, že jej tvořili nejzdatnější běžci, když zvítězil v běžeckém souboji týmů.

S rozdílným pojetím hry v coach ballovém miniturnaji se nejlépe poprali Arrows Ostrava, kteří tentokrát ani jednou nezaváhali. Tým 7.ZŠ zvítězil už jen ve dvou utkáních, z čehož bylo druhé místo. Skokani a 8. ZŠ se dělili o třetí místo, když jejich vzájemný souboj skončil remízou.

Celkové pořadí turnaje bylo tedy určeno jako součet výsledků za oba miniturnaje a s celkovým počtem pěti vítězství si pohár pro vítěze turnaje odnesl tým hráčů 7. ZŠ. Na druhém místě celkově skončili Arrows Ostrava se 4 výhrami. Skokani Olomouc se umístili třetí a bramborová pozice tentokrát zůstala pro tým 8. ZŠ.

Turnaj se podle vyjádření trenérů, rodičů, ale i hráčů samotných hodně vydařil, s pořádáním tohoto turnaje určitě tedy nehodláme přestávat ani v dalších letech a věříme, že se účast na něm stane tradicí nejen pro týmy ze severu Moravy.

Na našem fotoprofilu naleznete fotografie z celého turnaje zachycené Zbyňkem Volným.

Aleš Haladej