úterý 2. dubna 2013

Halovému Frýdku-Místku 2013 dominovali t-ballisté Klasiku

V neděli 24. března se uskutečnil již třetí ročník turnaje mladých baseballových nadějí do 10 let Halový Frýdek Místek 2013. Turnaje konaného ve velké tělocvičně na 7.ZŠ se kromě dvou frýdeckomísteckých týmů - t-ballového družstva BK Klasik F-M a výběru baseballové přípravky základních škol - zúčastnila ještě družstva Skokanů Olomouc a Arrows Ostrava.


Turnaj sestával vlastně ze dvou miniturnajů, v nichž čtveřice družstev navzájem změřila síly. Výsledky z obou částí se však sčítaly a určily celkové pořadí.

První polovinu obstaral stativový baseball, tzv. t-ball, v němž dominovali domácí t-ballisté. Druhý miniturnaj se odehrál podle pravidel tzv. coachballu, tedy baseballu, kde pálkaři odpalovali míče nadhazované trenérem. I v této fázi excelovali t-ballisté Klasiku.

Celkovými vítězi se tedy po zásluze stali frýdeckomístečtí t-ballisté, kteří neprohráli jediné utkání. pohár za druhé místo putoval do Olomouce a třetí skončili ostravští Arrows. Na výběr základních škol zbylo čtvrté místo. Bez ohledu na výsledky a konečné pořadí si však všichni celý turnaj náramně užili a otestovali své dovednosti před nadcházející sezónou.

Fotoreportáž celé akce můžete nalézt v naší galerii.