čtvrtek 19. září 2013

B-tým v Katowicích vítězný

V neděli vyrazil náš B-tým k utkání SLB do Katowic. K utkání jsme cestovali v roli papírového favorita, což jsme potvrdili konečným výsledkem, ale ne už výkonem.

V tomto utkání se přesně ukázalo, že v baseballu se vše odvíjí od kvality nadhazovačů. Startující Kociňák v průběhu 4 úvodních směn dominoval nad pálkaři soupeře a nepřipustil jakékoliv pochyby o tom, jakým směrem by se mělo utkání ubírat. Obzvlášť, když jsme po homerunu Adamuse a solidním výkonu na pálce ve 3. a 4. směně vedli již 7:0.

Jelikož B-tým slouží hlavně jako příprava mladých hráčů, rozhodli jsme se vyzkoušet je i na postu nadhazovačů. Zde se ukázalo, jak obrovský výkonnostní rozdíl je mezi našimi nadhazovači. Po té co jsme na nadhozu postupně vystřídali Žáčka a Urbana, nás soupeř jednoduše dotáhl na ztrátu pouze jednoho bodu (7:6). Nutno dodat, že příděl met zdarma a trefených pálkařů tomu značně napomohl. Bylo jasné, že pokud nechceme ztratit celé utkání, je nutno udělat změnu na kopci. Závěrečné směny se ujal opět Kociňák a bez problémů doházel utkání do konce, čemuž pomohli i další dva body při závěrečné pálce Klasiku. Konečné skóre 9:6 pro Klasik.

Shrnuto a podtrženo. Poměrně těsné vítězství v jednoduchém utkání. Domnívali jsem se, že jedeme na utkání a k dispozici budou 3 nadhazovači, to byla chyba, použitelný byl pouze jeden. Od poloviny lineupu dolů je obrovská díra, kde je to jen o náhodě.

Plusy a mínusy:
+ výkon Kociňáka na nadhozu
+ dobrá pálka Urbana, Adamuse, Kociňáka
+ poměrně solidní obrana
+ vítězné utkání

- neschopnost trefit strikezónu u mladých házečů
- špatná pálka druhé poloviny lineupu
- nesoustředěnost na utkání