středa 30. dubna 2014

Turnaj T-ball Ostrava

V neděli 27. dubna se na hřišti ostravských Arrows uskutečnil turnaj pro mladší žáky. Do Ostravy se sjely čtyři české a dva polské týmy. Letošní sezóna tak přichystala pro nejmladší kategorii spoustu turnajů a příležitostí ukázat své dovednosti.



Na turnaj jsme přijeli s týmem takřka kompletním, tak aby si zahráli jak hráči zkušení, tak i nováčci.Turnaj jsme otevřeli zápasem proti polskému týmu Gepardy Žory. První čtyři směny byly vyrovnané a byly ve znamení chyb v obraně u obou týmů. Nicméně v páté směně nám soupeř odskočil díky zahráním pěti bodů, na což jsme nedokázali zareagovat a zápas jsme prohráli 16:12. V tomto zápase však byla zjevná nesehranost týmu v obraně a z toho pramenící spousta chyb. Jediný zápas, který jsme na tomto turnaji vyhráli, byl hned ten druhý s šumperskými Cannibals. Obranu jsme střídali tak aby si ve vnějším poli zahráli všichni nejmladší hráči a ve vnitřním poli si různí hráči vyzkoušeli různé posty. Zápas tak přinesl spoustu bodů na obou stranách. Pálkařsky se nám vedlo dobře a každá směna (kromě jedné) přinesla plný počet pěti bodů. Konečný stav byl 19:15 pro Klasik. Třetí a poslední zápas, před polední pausou, jsme sehráli s druhým polským týmem a to Silesií. Ta nastoupila do zápasu parádně a od začátku si v každé směně připisovala minimálně čtyři body. V tomto zápase jsme si také vybrali slabou chvilku na pálce a nebyli jsme schopni správně umístit odpaly, které končily většinou na nadhozu a polská obrana tak jednoduše hrála outy 1-3. Konečné skóre bylo po čtvrté směně 15:2 pro Silesii.

V posledních dvou zápasech jsme provedli ještě úpravy sestavy ve vnitřním poli a díky tomu jsme sehráli dva nejvyrovnanější duely tohoto turnaje. První s olomouckými Skokany a druhý s domácími Arrows. První zápas Skokany byl od počátku vyrovnaný a přinášel krásné zákroky v obraně na obou stranách. Díky tomu zápas skončil "baseballovým" skóre 6:5 pro Olomouc. Vnitřnímu poli se dařilo hrát jednoduché outy na první a druhé metě a souhra mezi Adrianem Mückem, Matyášem Strakou a Danem Menšíkem začala fugnovat. Pro poslední zápas bylo tedy vnitřní pole jasné a ve vnějším jsme postupně vystřídali všechny nováčky. Zápas proti klasickým ostravským rivalům byl opravdu zlatým hřebem turnaje a bylo vidět, že oba týmy si jej užívaly plnými doušky. Ačkoliv nám Arrows v první směně utekli plným počtem doběhů, hráči Klasiku nesložili zbraně a zabrali na pálce, dotáhli tak ve čtvrté směně stav na 9:9. Rozhodovala tedy poslední směna, ve které jsme bohužel neproměnili žádný z odpalů a museli spoléhat na to, že Arrows dopadnou stejně. Nicméně jediná chyba v obraně umožnila ostravskému týmu uskutečnit doběh a vyhrát tak zápas 10:9.

Tyto dva poslední zápasy ukázaly, že sehranost týmu narůstá společně s množstvím odehraných zápasů a tak vzhledem k tomu, že letošní sezóna je bohatá na zápasy, věřím že můžeme čekat stále kvalitnější výkony. Mezi pálkaři vynikl zejména Honzík Kozel, díky dvěma běžeckým homerunům, Maty Straka a Marian Harig. V poli se pak v nejlepším světle ukázal Adrian Mück, který ač levák, v posledních zápasech exceloval na postu nadhazovače. Ukázal, že má přehled o dění na hřišti a s chladnou hlavou dokázal zahrát jednoduché outy na Dana Menšíka na první metě.

V neposlední řadě musím poděkovat všem rodičům za výbornou fanouškovskou podporu v průběhu všech zápasů.

Zbyněk Volný