neděle 19. října 2014

Slowpitchové zakončení sezóny 2014

Poslední hráči vyautováni, poslední odpaly odpáleny, poslední body doběhnuty, poslední směny odehrány, sezóna 2014 je definitivně za námi. Jejího tradičního zakončení v podobě slowpitchového turnaje Poslední homerun se zúčastnili příznivci frýdeckomísteckého baseballu všech pohlaví, věkových skupin i váhových kategorií, hráči, trenéři, děti i rodiče. A všichni si to i náležitě užili.
Ačkoliv panovala nejistota stran počasí, nakonec to vcelku vyšlo. Miniturnaj se odehrál bez deště a přerušování, ačkoliv netrval kvůli brzkému stmívání příliš dlouho. Sportu chtiví účastníci vytvořili tři družstva, takže své síly změřily hrůzu i smích nahánějící týmy Mixle Pixle, Sharks a Hitteři. Přestože o výsledky šlo až v poslední řadě (a ani je tady nehledejte), byly k vidění mnohé pamětihodné zákroky i situace.

Po turnaji se zúčastnění přesunuli k ohništi, kde si (především) mladší opékali své buřty a starší něco popili. O slovo se však přihlásilo počasí, když tuto idylu přerušilo rázným lijavcem. Na tuto situaci jsme však byli připraveni, a tak po rychlém úprku se akce přesunula do vyklizeného prostoru našeho skladu, u něhož byl zprovozněn gril, takže naše žaludky nepřišly zkrátka. Tam pokračovala za doprovodu kytary až do nočních hodin, z čehož je jasně patrné, že se akce náramně vydařila. Důkazem budiž fotografie pořízené p. Maškem v naší fotogalerii na G+.