středa 14. ledna 2015

U11 absolvovala úvodní turnaj Zimní ligy

Letošní zimní příprava bude je v kategorii žákovské U11 zpestřena o sérii čtyř miniturnajů označovanou jako Zimní liga. Tu pořádá Arrows Ostrava v nafukovací hale TJ Orel Paskov. Všechny turnaje jsou určeny pro čtveřici družstev, přičemž se hraje z nadhazovacího stroje s měkkými míč.
První z těchto turnajů se uskutečnil v neděli 11. ledna 2015 a kromě Klasiku se jej účastnili už jen výběry Arrows U10, U11 a U12. Nedostatkem hráčů v Ostravě tedy rozhodně netrpí. Přestože to pro mnohé naše hráče byla první zkušenost s nadhazovacím strojem (a pro některé první baseballové zápasy v životě vůbec), nevedli jsme si zrovna špatně. Dokázali jsme totiž zvítězit ve dvou ze tří odehraných utkáních.

První zápas jsme sehráli s výběrem Arrows U11 a nutno přiznat, že na úvod to byla velice vyrovnaná bitva. Když jsme na pálce urvali bodík, soupeř hned v dohrávce srovnal skóre. Až v poslední směně se nám podařilo povedeným odpalem stáhnout více bodů, na což soupeř už nezareagoval, a tak jsme vyhráli poměrem 7:5.

V druhém zápase jsme změřili síly s týmem Arrows U10. Do utkání jsme vletěli bez ostychu s pořádným pálkařským apetitem, což přineslo jeden doběh za druhým. I obrana pracovala jako švýcarské hodinky. To vyústilo v naše přesvědčivé vítězství 13:0.

Ve třetím utkání s Arrows U12 se však náš stroj na body zasekl. Stabilní pálkaři se najednou nedokázali prosadit, což přeneslo nervozitu i do našich obranných řad. Na závěr turnaje jsme tak museli čelit i první porážce v poměru 2:10.

Pominu-li zisk prvních dvou bodů do tabulky Zimní ligy, byly hlavními přínosy turnaje především zisk dalších zkušenosti hráčů a možnost vyzkoušet si hráče na různých pozicích. Samozřejmě se najde spousta oblastí, v nichž se můžeme zlepšovat a na nichž budeme na trénincích pracovat. Každopádně se už teď můžeme těšit na další turnaj, jenž se uskuteční 1. února opět v Paskově.