pondělí 23. března 2015

Žáci dominovali i závěrečnému turnaji Zimní ligy U11

V neděli 15. března se v paskovské nafukovací hale konal již čtvrtý turnaj Zimní ligy U11 a naši žáci na něm opět nechyběli. A protože to byl i poslední turnaj celé ligy, proběhlo na závěr turnaje slavnostní vyhlášení výsledků a ocenění nejlepších týmů.
Na turnaji jsme se tentokrát střetli postupně s týmy Arrows Ostrava, Skokanů Olomouc a polské Silesie Rybnik. Znovu jsme v žádném z utkání nepoznali hořkost porážky, takže asi není překvapením, že jsme z turnaje odešli nejen jako jeho vítězové, ale rovněž s trofejí za 1. místo v celé Zimní lize.

Ovšem zase to nebylo tak snadné, jak by se mohlo na první pohled zdát. První zápas s Arrows byl opět ve znamení nervozity a zvykáním si na nadhazovací stroj. Úspěšnost pálkařů tedy nebyla příliš vysoká (ačkoliv soupeři se povedly dva homeruny), přesto jsme dokázali pár doběhů stáhnout, takže utkání dopadlo stejně jako minule, tedy smírně 3:3.

Druhé utkání se Skokany Olomouc, pro které to byl jejich vůbec první vystoupení na turnajích Zimní ligy, se neslo v poklidném duchu, neboť soupeř měl potíže se srovnat se specifiky baseballu s nadhazovacím strojem. Naši pálkaři se však již plně rozpálili (homerun Straky a Babiše), takže jsme dokráčeli k vysokému vítězství 16:0.

V posledním zápase na turnaji a v Zimní lize vůbec nás čekala opět neznámá v podobě Silesie Rybnik. Utkání bylo nesmírně dramatické. Poté co jsme se ujali jednobodového vedení, jej soupeř ztrhl zpět na svou stranu při skóre 1:3. Bojovali jsme však i nadále, a tak po našem dalším útoku byl stav 4:3. Ovšem ani soupeř nesložil zbraně a znovu otočil na 4:5. V posledním útoku se nám však povedlo pořádně zabrat (homeruny Menšíka a Straky), otočit skóre a utéct protivníkovi o tři doběhy. Silesia odpověděla však už jen snížením rozdílu a my jsme se tak mohli radovat z vítězství 8:6 .

Po odehrání všech zápasů turnaje proběhlo slavnostní vyhlášení celé Zimní ligy 2015. Díky výborným výkonům a z nich plynoucích výsledků, které jsme předváděli na všech turnajích, jsme si po zásluze odnesli kromě sladké odměny i trofej za 1. místo.

Získaný pohár je vítaným úspěchem, ale hlavním posláním turnajů a zápasů Zimní ligy bylo především připravit se na hlavní sezónu 2015, která začne už za měsíc. Tento účel splnila beze zbytku. Vyzkoušeli jsme si různé sestavy a přivykli odpalovat letící míč. Snad se nám podaří získané zkušenosti přetavit v úspěchy i v rámci Severomoravské oblasti.

Děkuji všem hráčům a trenérům (Tomáš Straka, Ondra Frank), kteří zvládli vedení týmu i v mé nepřítomnosti, rodičům za vydatnou podporu a Tomáši Greplovi a jeho týmu za organizaci celé Zimní ligy. Fotografie z dílny Lukáše Maška opět naleznete v naší fotogalerii na G+. Na stránkách organizátora naleznete souhrnné výsledky ze všech turnajů Zimní ligy.