středa 24. února 2016

Druhé kolo Zimní ligy U9 v Katowicích

V neděli 14. února jsme se zúčastnili v rámci Zimní ligy turnaje v polských Katowicích, kterého se pro velkou nemocenskou nezúčastnilo družstvo Skokanů Olomouc. Proto jsme se rozhodli ho nahradit a postavit dva týmy. Mužstvo Klasiku A bylo sestaveno ze zkušenějších hráčů, za tým Klasiku B nastoupili mladí nováčci z prvních tříd doplněni o čtyři loňské hráče z kategorie U9.

Oba týmy Klasiku nastoupily ke třem zápasům proti soupeřům Cobblers Zlín, Arrows Ostrava a Rawa Katowice. Všechny zápasy byly hodně vyrovnané. Oba naše celky nestačily na výborně pálící družstvo ze Zlína, zato v zápasech s Ostravou jsme spíše byli tím šťastnějším tým. Musím vyzdvihnout výkon Matyáše Novotného, který byl, dle mého názoru, nejlepším hráčem v obraně ze všech družstev. Lepšímu umístění bránil slabší výkon na pálce, soustředění některých hráčů a absence kapitána Jakuba „Goliáše“ Macury a Davida Zedka.

V turnaji jsme se umístili na 2. (Klasik A), resp. 3. místě (Klasik B). Vítězem turnaje se stali Cobblers ze Zlína. Těmito výsledky jsme si upevnili vedoucí pozici v dosavadním průběhu Zimní ligy:


Arrows Ostrava Cobblers Zlín Rawa Katowice
Klasik A 9:5 7:12 15:7
Klasik B 11:10 7:8 11:10

Závěrem bych chtěl poděkovat všem rodičům, kteří nás na turnaj odvezli a během něj nám pomáhali a fandili.

Pavel Kociňák