úterý 28. února 2017

U11 M-S Winter League - pokračuje

Druhé a třetí kolo zimní ligy

Druhé kolo zimní ligy se odehrálo 14. ledna v polském Rybniku. Pálkařsky jsme se trápili a postupně prohráli s Arrows  5:8, Rawou  5:7 a ani zlepšený pálkařský výkon nestačil na dosavadně nejlepší Silesii 14:19. Pálkařsky dobrou formu si udržela trojice Harig, Švarný, Chorobik, která zajistila dvě třetiny hitů.


Předposlední kolo jsme hráli v neděli 26. února, den po baseballovém večírku. V nám již známé paskovské házenkářské hale jsou podmínky baseballovější  a klukům se dařilo.
První duel s Arrows byl jak na houpačce. Soupeř se ujal vedení 3:0 a my se proti v obraně výborně hrajícím Ostravanům dlouho nedokázali prosadit. Obrat k lepšímu nastal až v posledních třech směnách, kdy jsme přidali 1, 3 a nakonec 1 bod. Ovšem v dohrávce poslední směny dali Arrows dva doběhy a po remíze 5:5 si s námi rozdělili pro všechny zasloužené body.  V zápase se blýskl jednobodovým homerunem Matěj Chorobik.

Druhý zápas proti nejsilnějšímu týmu, polské Silesii, se vyvíjel velice nadějně a v páté směně bylo skóre 5:2. Koncovka bohužel patřila soupeři. V dohrávce zápasu jsme hájili vedení 5:4, ale homerunem soupeř vyrovnal, poté na dva outy, po naši chybě v obraně obsadil první metu a následným homerunem zvítězil 7:5.

Na závěr jsme se utkali s papírově nejslabším týmem Rawa. Ta sice v prvním zápase podlehla 22:1 Silesii, ale poté potrápila Ostravu 8:9 a dokázala nás již letos porazit. Naši borci však se skvělou fanouškovskou kulisou v zádech dokázali téměř v každé směně bodovat a vyhráli tentokrát hladce 11:2.


Velikou radost nám udělalo probuzení se ze zimního spánku Honzy Kozla, kterému se podařilo odpálit v každém zápase homerun a s osmi hity z jedenácti startů byl našim nejlepším pálkařem.