úterý 25. července 2017

Klasik si z Tempa nepřivezl ani jednu výhru


Ilustrační foto Autor: Pavel Chorobik


V uplynulém víkendu pokračovaly boje v baráži o extraligu. Konečně se do nich zapojily i týmy z nejvyšší soutěže a Klasik tak odjel do Prahy, kde odehrál dva zápasy s Tempem. 


V obou zápasech byla vidět zkušenost extraligového mužstva, které předčilo baseballisty Frýdku-Místku ve všech ohledech. První byl poznačený hlavně pozdním příjezdem frýdeckomísteckých baseballistů, kteří kvůli kolonám na dálnici přijeli na stadion pouze půlhodinu před začátkem duelu. Bohužel domácí nevyšli hostům vstříc a nebyli ochotni začátek utkání o několik desítek minut posunout.  Klasik v obou zápasech sráželo hlavně množství darovaných met zdarma a také chyby v obraně. Kvůli tomu pak hosté nemohli pomýšlet na vítězství.

„Druhý zápas už jsme si prohráli sami v obraně,“ neskrýval se za fráze chytač Klasiku Jindřich Adamus. „Bohužel utkání nevyšlo ani mně. Také jejich nadhazovači byli o level výše, ale na to si doufám, co nejdříve zvykneme.“

Svému soupeři může Klasik obě prohry vrátit hned v nastávajícím týdnu, kdy se oba celky střetnou na hřišti ve Frýdku-Místku. Sobotní duel je na programu v 16:00 a nedělní netradičně až od 13:00.