pondělí 16. listopadu 2020

ČTYŘI HRÁČI KLASIKU ZŮSTÁVAJÍ V REPREZENTACI U15!

Čtrnáctiletí Honza Kozel, Adrián Mück, Marián Harig a také o rok mladší Matyáš Novotný - to je frýdecko-místecká klika, která se udržela po úvodních výběrech v české baseballové reprezentaci do 15 let. Pro Klasik je čtyřčlenné zastoupení mezi padesátkou nejlepších českých baseballistů v této kategorii velký úspěch.

Adam Mück na nadhazovacím kopci.

 

Honza Kozel pálí proti Arrows Ostrava.

Radost Matyáše "Mlátičky" Novotného z bodu proti Arrows.

Marián Harig je v U15 spolehlivou první metou. FOTO (4x): Pavel Chorobik

"Reprezentace U15 se připravuje na červencové mistrovství Evropy, ale práci nám samozřejmě poměrně dost komplikuje covid," přiznal hlavní kouč U15 Filip Procházka"S výběry v areálu Na Hvězdě v Třebíči jsme ale byli velmi spokojeni, kategorie do 15 let je už velmi dynamická a je obdivuhodné, jaké výkony hráči předváděli," doplnil Procházka.

Trenéři U15 Klasiku Jan Maštalíř a Radek Omelka poslali do prvního kola výběrů šest zástupců našeho klubu. "Vypadli jen Matěj Chorobik a Denis Šmiřák, další čtyři postoupili. Doufáme, že se někteří z nich probojují až na evropský šampionát," věří sportovní ředitel Klasiku Aleš Haladej. Atmosféru mistrovství Evropy už zažili Kozel a Mück, kteří byli oporami české reprezentace U12 před dvěma lety v Maďarsku. Tam Češi brali stříbrné medaile. V letošním roce se mezi posledních třicet hráčů české U12 dostali také Viktor Kaňok a Tobiáš Tikal z Klasiku, evropský šampionát v Belgii byl však kvůli světové pandemii zrušen.