středa 28. července 2021

Tři hráči Klasiku táhli Česko za titulem Mistrů Evropy

V uplynulém týdnu se v Trnavě a v Brně konaly kadetské Mistrovství Evropy v baseballu, které se skončily celkovým vítězstvím České republiky. Ve zlatém výběru nechyběli ani hráči Klasiku Frýdek-Místek, kteří v týmu rozhodně nehráli druhé housle.

Frýdeckomístecký klub dokáže ve skromných podmínkách dlouhodobě odvádět výbornou práci s mládeži. I proto se již v minulosti do různých reprezentačních výběrů dostala řada odchovanců. Snad nejznámějším je nadhazovač Jan tomek, který aktuálně působí v profesionálním týmu Regensburg v německé Bundeslize.

Ve šlépějích Tomka by mohl následovat také Jan Kozel. Ten na zmíněném šampionátu předváděl fantastické výkony na pálce, v obraně i na nadhazovacím kopci. Zejména jeho výkon v semifinále proti Nizozemsku byl fenomenální, když hráčům kolébky baseballu v Evropě nepovolil ani jeden doběh. I proto si po konci turnaje vysloužil ocenění pro nejlepšího nadhazovače.

Kromě Jana Kozla se do výběru trenéra Filipa Procházky dostala také dvojice Adrián Mück a Matyáš Novotný. Oba jmenovaní při svých startech na nadhazovacím kopci soupeřům nepovolili ani jeden doběh, čímž jen podtrhli výborné výkony zástupců Klasiku na turnaji. Fanoušci baseballu ve Frýdku-Místku se i díky této trojici můžou těšit na slibnou budoucnost baseballu na břehu řeky Ostravice.

Ján Jabrocký