čtvrtek 11. června 2015

SuperCUP pošesté

Ve čtvrtek 4. 6. se našich 13 hráčů spolu s doprovodem vydalo směr Praha k reprezentaci na letošním Superpoháru.

V pátek ráno jsme zahájili turnaj prvním zápasem proti Litvě, který byl od začátku uchopený za špatný konec, naši hráči nebyli většinou schopni zahrát tři auty a na pálce se neprosadili ani naši nejlepší pálkaři, zápas proto skončil výsledkem 20:5 ve prospěch Litvy. Ihned po skončení zápasu jsme absolvovali soutěže Masters, kde naši hráči předvedli své dovednosti




v hodu do dálky
Honza Kozel - 34,3 m Vojta Buščík - 29,1 m Anežka Pavelková - 30 m
v odpalu do dálky
Adrian Mück - 32,9 m Marian Harig - 13,5 m Sam Vybíral - 35 m
v běhu po metách
Honza Palarčík - 14,2 s Sam Rušitovič - 14,9 s Vojta Prónyai - 15,9 s
v souhře vnitřního pole - 24,3 s

Celkově jsme v Masters dosáhli 3783 bodů a obsadili tak 16. místo.

Druhým soupeřem byly Domažlice, které nám odolávaly jen v první směně. Další průběh zápasu byl již zcela v naši režii a po šesté směně jsme končili za stavu 21:6 pro náš tým. Posledním zápasem v pátek byli pražští Joudrs, proti kterým jsme hráli velmi vyrovnaný zápas. Na obou týmech byla vidět velká nervozita a z toho pramenící chyby jak na pálce tak v obraně. Ačkoliv jsme po třetí směně vedli 5:1, vedení jsme neudrželi a v poslední směně jsme museli otáčet nepříznivý výsledek. To se nám nakonec částečně podařilo a zápas skončil smírně 7:7.

Večer byl naplánován, pro ty co ještě neměli za celý den dost baseballu, zápas smíšených týmů dětí a rodičů na hřišti Eagles Praha.

Sobotní ráno nám přichystalo zápas proti týmu Maďarska, ačkoliv Maďaři nebyli lehkým soupeřem, dařilo se nám udržovat lehký náskok až do předposlední směny, kde na nás soupeř začal tlačit a začal si také připisovat nějaké doběhy. Naštěstí se nám v poslední směně podařilo zahrát tři auty a soupeř jen korigoval výsledek na konečných 13:11 pro Klasik. Posledním zápasem ve skupině byl duel s Třebíčí. Do tohoto zápasu jsme šli s tím, abychom si zápas užili a aby se do hry dostali také hráči, kteří v ostatních zápase byli připraveni ke střídání. Konečné skóre 24:3 pro Třebíč jasně ukazuje, že tento tým se oprávněně dostal až do pozdějšího finále.

Sobotní večer byl vyhrazen sledování extraligového zápasu na Krči, kde Eagles hostili Skokany Olomouc a následně opékáním párků v areálu krčské sokolovny.

V neděli ráno jsme odjížděli do areálu Tempa k vyřazovacím bojům o umístění. Jelikož jsme se ve skupině umístili na 4. místě, hráli jsme s ostatními 4. místy o 13. až 16. místo. Prvním soupeřem byla brněnská Technika. K tomuto zápasu jsme nastoupili v plné sestavě a ihned bylo vidět, že hráči měli chuť tento zápas vyhrát. V každé směně se nám podařilo skórovat pětkrát a tak na konci utkání bylo výsledek pro náš tým příznivý 15:8. Tato výhra nám určila soupeře pro boj o 13. místo, kterými se stali Arrows Ostrava. Náš severomoravský rival, porazil v předchozím zápase Vídeň a tak jsme se v posledním utkání na turnaji setkali právě s nimi. Od začátku bylo jasné že zápas bude vyrovnaný a ani jeden z týmů nechce prohrát. V každé směně všichni skvěle pálili a také hráli v obraně, nicméně ve třetí a čtvrté směně se ostravskému týmu podařilo doběhnout 1 respektive 2 body a když naše pálka vyšla naprázdno byl ostravský tým ve vedení o tři body. V poslední směně jsme opět povolili Arrows jeden doběh a naše manko narostlo na 4 body. Zbývala nám tedy dohrávka s cílem uhrát 4 body a vynutit si další směnu. Po dvou dobězích se však týmu Arrows podařilo uhrát třetí aut a ukončit tak zápas. Všichni budou určitě souhlasit, že toto byl opravdový vrchol turnaje pro oba týmy.

Na závěr turnaje proběhlo slavnostní vyhlášení, kde se oceňovaly také individuální výkony jednotlivých hráčů a zde se tým Klasik vůbec neztratil.

nejvyšší RBI
Marian Harig - 3. místo
nejlepší pálkař
Honza Kozel - 3. místo
nejvyšší počet doběhů
Honza Kozel - 2. místo Adrian Mück - 1. místo

Celkově jsme v herní části turnaje obsadili 14. místo. Po započtení soutěží Masters se naše družstvo usadilo na 17. místě.

Po třech dnech pekelné sluneční výhně a neustálého nervového vypětí jak to všechno dopadne usedáme do aut a míříme domů. Převládá však pocit štěstí jak to ty "naše" děti všechno skvěle zvládly.

Musím poděkovat všem hráčům za jejich výkony. Nikdo se neztratil a všichni se snažili plnit vize trenérů. Zvláště musím vyzdvihnout výkony těch co již v této kategorii končí (Anežka Pavelková, Matouš Fürst a Vojta Buščík). Byli nám silnou oporou a bez nich bychom zajisté neměli tak skvělé výsledky.

Další velké díky patří všem rodičům, kteří nám dělali při zápasech skvělou kulisu a hnali své ratolesti k lepším výkonům, starali se o to aby jim a trenérům nic nechybělo.

Na úplný konec musím ještě napsat, že příští SuperCUP bude určitě pro náš tým ještě úspěšnější, alespoň my trenéři pro to uděláme vše.

Zbyňa