středa 25. listopadu 2015

První turnaj Zimní ligy U11

V neděli 22.11. se uskutečnil první z plánované pětice halových turnajů, které tvoří Zimní ligu kategorie U11. Do té se tuto zimu zapojí čtyři týmy, kromě Klasiku to jsou ještě Arrows Ostrava, Silesia Rybnik a Gepardy Žory.
Dějištěm prvního turnaje byla přetlaková hala Tj Orel v Paskově, kam zavítala trojice týmů Klasik, Arrows a Silesia, aby systémem dvou zápasů každý s každým změřily své síly. Hraje se z nadhazovacího stroje a pro mnohé to byla první zkušenost. Avšak po většinou trochu rozpačitém začátku se s tímto specifikem pálkaři dokázali vždy vcelku rychle srovnat, a tak byl k vidění pěkný baseball plný krásných odpalů i zákroků v poli.

Naše výsledky na turnaji měli bohužel sestupnou tendenci. V prvním utkání s věčným rivalem Arrows jsme se mohli radovat z výhry 6:1. Výkon v druhém zápase se Silesií stačil jen na remízu 2:2. V třetím mači nám Arrows oplatili porážku výsledkem 5:8, když na výhru nestačily ani homeruny Pavelkové a Kozla. V posledním, čtvrtém utkání znovu se Silesií byla na hráčích již vidět notná únava, což vyústilo v trochu nelichotivou porážku 1:9.

První body do tabulky Zimní ligy U11 tedy byly rozdány. Další turnaj je na programu 13.12. a jeho dějištěm bude polský Rybnik. Chystá se však Zimní liga i v dalších kategoriích. V U9 budeme hostit první turnaj u nás ve F-M 12.12. I v kategorii U13 se chystají turnaje, zde jsou však termíny teprve v jednání.