čtvrtek 31. prosince 2015

Ohlédnutí za rokem 2015


Je tady konec roku 2015, ale ještě než se všichni pustíme do silvestrovských oslav, pojďme se podívat jaký byl uplynulý rok z pohledu BK Klasik.

Stadion

Pokud se někdy v budoucnu budeme ohlížet za letošní sezonou, tak jeho největší připomínkou bude nový baseballový stadion, který byl právě v tomto roce otevřen. Po letech trénování na Cinderfieldu dostali hráči i fanoušci Klasiku obrovský dárek. Všichni věříme, že nový stadion nám přinese nejen kvalitnější podmínky pro trénink, ale také přiláká více dětí, fanoušků a díky strategické poloze také sponzorů.

Pohled do statistik

Seniorský tým letos dokázal postoupit do playoff ziskem čtvrtého místa v základní části Českomoravské ligy. Celek trenéra Maštalíře v sezoně zvítězil ve třinácti z osmadvaceti utkání. Pokud bychom hledali největší slabinu týmu, tak se podívejme na pálku. Klasik byl totiž v týmové statistice pálkařského průměru třetí nejhorší v lize. Naopak nadhozovači s průměrem obdržených doběhů 4,76 patřili do lepší poloviny soutěže.
Pojďme se v rychlosti podívat na několik zajímavých čísel ze základní části:
  • nejvíce zápasů (27) odehrál Patrik Hanko
  • Martin Chlebek odpálil nejvíce hitů (31), vystál si nevíce met zdarma (18) a zaznamenal nejvíce doběhů (28)
  • pouze dva hráči odpálili homerun - Adam Vítek a Daniel Lapiš
  • statistiku stažených bodů ovládl Michael Vykoukal (20) 
  • v kradení met nejvíce vynikal Šimon Urban (5)
  • nejvíce směn odházel Marko Vykoukal (76), ten si také připsal i nejvíce strikeoutů (72)
  • nejvíce výher (5) zaznamenal Ondřej Hon

Mládež

Obrovskou radost nám dělá pohled do mládežníckých soutěží. V kadetských soutěžích Klasik obsadil druhou resp. třetí místo. Starší žáci skončili také druzí. Dobrou práci s mládeži ukazují výsledky kategorií U9 a U7, kde Klasik obsadil první místo.