pondělí 28. března 2016

Klasik odehrál přípravný turnaj v Ostravě

Ilustrační foto - autor: Ján Jabrocký
Dva týdny před startem nové prvoligové sezony se hráči Klasiku účastnili kvalitně obsazeného přípravného turnaje Spring Ball v Ostravě. V konkurenci tří extraligových celků si naši baseballisté připsali tři porážky a nakonec obsadili poslední místo.

Pro naše hráče to však byla velmi dobrá příprava, což kvitoval také trenér A-týmu Jan Maštalíř: "Jsme velmi rádi, že jsme se mohli tohto turnaje účastnit. Proti nám nastoupily tři velmi kvalitní mužstva v nejsilnějším složení. Pro ně to již byla generální příprava na novou sezonu. Čelili jsme špičce českého baseballu. To nám i trochu otevřelo oči a ukázalo, jaký je rozdíl mezi Extraligou a námi a kam až můžeme hráče posunout. Největší rozdíl je v rychlosti a přesnosti nadhozů a také v tvrdosti odpalů. Pro nás bylo toto setkání hodně přínosné a poučné."

Klasik na turnaji postupně prohrál s domácími Arrows 8-15, se Skokany 0-8 a s Technikou 0-9. "Udělali jsme několik chyb," hledal příčiny proher trenér Maštalíř. "Pro naše kluky to byly první zápasy v sezoně a protože jsme zatím nemohli trénovat na našem hřišti, tak to při některých rutinních zákrocích bylo bohužel znát. S obranou jsem spokojený tak na 50%. Opět se ukázalo, že naši nejslabší stránkou je pálka. Bylo to také zapříčiněné kvalitou nadhazovačů, kteří proti nám stáli. Vždyť v posledním utkání se proti nám postavil Daniel Mráz, jenž odházel výborný zápas za reprezentaci proti Nikaragui. Po něm Technika na kopec postavila australskou posilu, která nám předvedla úžasnou točku, jakou naši kluci v 1. lize od nikoho ze soupeřů nevidí."

Na druhou stranu ostravský turnaj ukázal také, na čem by se dalo stavět do nové sezony. "Velmi mě potěšily výkony nadhazovačů," hledal pozitiva Jan Maštalíř. "Odházeli dobré zápasy, ale jak jsem již zmiňoval, tak jim moc nepomohla obrana. Do pátečního utkání jsme postavili na kopec teprve šestnáctiletého Marka Konečného, jenž velmi dobrým výkonem ukázal, že je velkým příslibem do budoucna. V neposlední řadě nás potěšili naši fanoušci, kteří nás do Ostravy přijeli podpořit v hojném počtu. O to víc nás mrzí, že se nám nepovedlo uhrát lepší výsledky."

Až do úvodního utkání sezony, jenž je naplánované na 10. dubna, hráče Klasiku nečeká žádné přípravné utkání. Naši baseballisté však absolvují několik společných tréninků. "Budeme intenzivně trénovat a zkusíme zapracovat na chybách, které jsme teď viděli," uzavřel povídaní trenér A-týmu Jan Maštalíř.