pondělí 21. března 2016

Závěrečný turnaj "Zimní ligy" U11 v polském Rybniku

Předposlední březnovou neděli se uzavřela "Zimní liga" také pro hráče kategorie U11. Ti v tento den odjeli do polského Rybniku ke svým třem posledním zápasům.



V prvním zápase nás čekala domácí Silesia Rybnik a opět se ukázalo, že první zápas je vždy poznamenán nepřipraveností našich hráčů na nadhazovací stroj. Naši pálkaři měli minimum odpalů a tak se na konci zápasu radoval soupeř po výhře 16:2. Do dalšího zápasu proti ostravským Arrows však nastoupil zcela jiný "Klasik", od prvního startu na pálce až do posledního zahraného autu se hráči snažili o to aby výsledek nebyl stejný jako v prvním zápase, a bylo to znát. V zápase bylo vidět minimum strike-outů a spoustu odpalů. Nakonec nám k vítězství chyběl malý krůček a tak ostravské šípy vyhrály 12:11. Dle mého názoru, patřil tento zápas k těm nejlepším v celé zimní sezóně. K poslednímu zápasu jsme nastoupili proti Gepardům a bylo jasné, že pokud budeme pálit stejně jako proti Arrows tak tento zápas vyhrajeme. Ačkoliv jsme na pálce nebyli již tak výrazní jako proti ostravskému týmu, dařilo se nám vybudovat si dvoubodový náskok a ten udržet až do konce. Radost z vítězství byla na konci obrovská.

Celkové pořadí MSL-U11 2016:

PořadíTýmGWLTPCT
1.Arrows Ostrava1512210,833
2.Silesia Rybnik158520,667
3.Gepardy Źory1551000,333
4.Klasik F-M1531110,233

I když jsme obsadili celkově čtvrté místo, je třeba dodat že většina zápasů byla velmi vyrovnaná, a končily rozdílem 1 bodu. Za velký handicap považuji nemožnost natrénovat odpaly z nadhazovacího stroje. Avšak zimní sezóna je za námi a všichni se těšíme na zápasy pod širým nebem, kde jistě budeme všechny soupeře řádně trápit a pevně věřím, že nám již stupně vítězů neutečou :-)

Ještě musím poděkovat všem hráčům za skvělé výkony na hřišti, všem rodičům za pomoc se zajištěním dopravy a také Lucce a Markovi za skvělou výpomoc na metách a střídačce.

Zbyňa Volný