úterý 29. března 2016

Ohlednutí za Zimní ligou U9

V neděli 6. 3. se v hale 7. ZŠ v Místku uskutečnil poslední turnaj Zimní baseballové ligy v kategorii mladších žáků (do 9 let). V turnaji hraném z nadhozu, tedy ve formě tzv. coach-pitche, si naši borci počínali stejně dobře jako na předchozích, na kterých se odpalovalo ze stativu. Postupně si náš tým poradil s Ostravou 7:4, Olomoucí 6:3 a Katowicemi 6:2.
Slabší chvilku si Klasici vybrali až v zápase o první příčku, kdy se střetli opět s ostravskými Arrows. Do dohrávky zápasu vstoupili za nepříznivého stavu 6:7, ale po dvou smolných odpalech do stropu a strike autu bylo po zápase. Myslím, že tento výsledek nám i přes zklamání hráčů spíše pomohl a ukázal hráčům, že je třeba se soustředit na každou jednotlivou směnu.

V celé zimní lize jsme se prezentovali jak nejlepší obranou, tak i útokem a s 11 výhrami a 1 prohrou obsadili bez problémů 1 příčku. Musíme však ještě zapracovat na agresivnějším běhu po metách, který je stále nejistý a ustrašený, a také pilovat práci na pálce.

Závěrem je třeba poděkovat našim skvělým fanouškům, kteří nás během všech turnajů povzbuzovali. S jejich podporou jsme byli téměř neporazitelní.

Pavel Kociňák