sobota 5. srpna 2017

Frýdek-Místek v přátelském zápase potrápil Chorvatsko



Javie Avendano  Aturo: Pavel Chorobik


Nadstavba o postup do extraligy si dala na delší čas pauzu, ale to se nedá říct o baseballistech Klasiku. Ti využili volný termín a odehráli přátelské utkání s chorvatskou reprezentační třiadvacítkou.


Chorvatsko se v České republice připravovalo na Mistrovství Evropy a v rámci přípravy odehrálo několik zápas s českými týmy. Nejdříve dvakrát porazilo extraligovou Techniku Brno a pak si za soupeře vybralo Frýdek-Místek. A ten je před nastávajícím šampionátem pořádně prověřil. Navíc byl blízko vítězství.

Domácí baseballisté si dlouho nedokázali poradit s nadhazovačem soupeře a jeho obranou. Naopak Chorvati se dostali do vedení 2:0 hned v úvodu utkání. To však bylo z obou stran na delší dobu vše. Zápas však ve druhé polovině nabral zajímavé obrátky. Domácí Klasik totiž v šesté a sedmé směně dokázal otočit skóre. Velkou zásluhu na tom měl Venezuelan Javier Avendano, který stáhl čtyři body domácích. 

Ještě před devátou směnou držel Klasik těsné vedení 5:4. Možná pod tíhou vidiny výhry nad těžkým soupeřem přišli zbytečné chyby v obraně Frýdku-Místku a ty přinesly soupeři dva body, kterými se opět dostal do hubeného vedení. To nakonec Chorvati dokázali udržet a pozitivně se naladili před nadcházejícím evropským šampionátem.

„My jsme velmi spokojeni,“ nechal se slyšet po zápase chorvatský trenér. „Domácí tým nás dobře prověřil. Stáli jsme proti velmi dobrým nadhazovačům, což je pro nás přínosné. Byl to dobrý zápas. Domácí dobře pálili a pro nás to byla dobrá příprava i po psychologické stránce.“

„Byl to velmi dobrý zápas,“ řekl po zápase domácí hráč Javier Avendano. „Doufám, že byl dobrý i pro chorvatský tým a že jsme jim pomohli připravit se na šampionát. Mají velmi talentovaný výběr a dobré nadhazovače. My jsme se snažili užít si zápas a také vyhrát.“

Baseballisté Frýdku-Místku nyní čeká delší zápasová pauza. Nejbližší zápas totiž odehrají až dvacátého pátého srpna v Brně proti Technice. O den později přivítají stejného soupeře na domácím hřišti.


Příspěvek sdílený BK Klasik Frýdek-Místek (@klasik_fmbaseball),