pátek 4. srpna 2017

Exhibice hokejistů i baseballistů přinesla mnoho zábavy a podpořila dobrou věc



Exhibice přilákala mnoho fanoušků Foto: Pavel Chorobik


Středa odpoledne nabídla fanouškům na baseballovém stadionu mnoho zábavy. Tu přinesl hlavně netradiční duel, když si ve slowpitchovém utkání změřili síly hokejisté místního hokejového klubu a baseballisté BK Klasik.

Na tuto konfrontaci bylo zvědavých přes tři sta padesát diváků, kteří si užili příjemné sportovní odpoledne. To otevřeli slavnostním nadhozem primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký a mladý chovanec dětského domova Na Hrázi. První várku zábavy nabídli přihlížejícím samotní hráči. Jejich vzájemný souboj skončil smírně 4:4. Po jeho konci se hráči domluvili, že pokud se některému z hokejistů povede odpálit baseballový nadhoz, tak budou vítězem prohlášeni hráči HC. Jenže pak museli uznat, že trefit prudký nadhoz není nic snadného a mají ještě na čem trénovat do příští exhibice.

Baseballový klub nabídl fanouškům také možnost vyzkoušet si odpálit míč nebo přesně trefit míč při nadhozu. Podařenou akci zakončila aukce předmětů, které darovali samotní aktéři duelu. Nakonec celá akce, která nesla charitativní podtext, vynesla přes deset tisíc korun. Ty následně putovaly právě výše zmiňovanému dětskému domovu.

„Byl jsem překvapený, kolik přišlo lidí,“ hodnotil akci baseballista Vojtěch Ovčačík, jinak mladší bratr více známého hokejisty Ctirada. „Dnes jsme mohli ukázat, jak vypadá baseball před větším publikem, k čemuž nám dopomohli hokejisté. Navíc hokejoví fanoušci mohli vidět své hrdiny i jinak, než v helmách na ledě.“

Baseballový stadion v tomto týdnu nabídne ještě jednu netradiční podívanou. Baseballisté Frýdku-Místku totiž v sobotu od 15:00 vyzvou v přátelském utkání reprezentaci Chorvatska, která se na severu Moravy připravuje na Mistrovství Evropy hráčů do třiadvaceti let.