pondělí 18. září 2017

Baseballisté Frýdku-Místku uštědřili debakl extraligové Třebíči


Soustředěný Martin Drong  Autor: Pavel Chorobik


Další dva zápasy odehráli baseballisté Frýdku-Místku s Třebíči, ale na rozdíl od předchozího týdne dokázali tentokrát svého soupeře jednou porazit.


Tentokrát si oba celky prohodili pořadatelství a ve Frýdku-Místku se hrálo již v sobotu. A fanoušci, kteří přišli v nepřívětivém počasí na stadion, museli být lehce rozladění. Domácí Klasik totiž nezachytil úvod utkání a v první směně povolil soupeři čtyři doběhy. Když pak v páté směně Třebíč zvýšila již na 12:1, tak to s nadějemi Frýdku-Místku vypadalo velmi zle. Pak se však probudila i domácí pálka a díky několika doběhům zmírnila konečné skóre na 7:15.

Do Třebíče tak hráči Klasiku vyjížděli s vědomím, že pokud tam neuspějí, tak přijdou i o teoretickou šanci na postup do extraligy. Na hřišti extraligového soupeře však baseballisté ze severu Moravy dokonale zaskočili favorizovaného soupeře. Hned od první směny vedli a své vedení postupně navyšovali. Vše završila šestá směna, kdy hráči Klasiku doběhli pro devět bodů. Díky tomu tak utkání skončilo předčasně pro vysoký rozdíl ve skóre a Frýdek-Místek si z Vysočiny odvezl překvapivou výhru 19:1.

„Je až o 75% větší šance, že tým, který skóruje první, vyhraje,“ řekl po utkání chytač Klasiku Jindřich Adamus. „Toho bychom se měli držet a budeme vyhrávat. Do toho se nám sešel perfektní výkon nadhozu a pole, což celkově dalo výhru rozdílem po šesté směně.“

Před baseballisty Frýdku-Místku jsou tak poslední čtyři zápasy Nadstavby o extraligu. V tabulce soutěže jim aktuálně patří sedmá příčka a na poslední postupové místo aktuálně ztrácí právě čtyři výhry. O ty se můžou poprat s extraligovým Blanskem, které aktuálně okupuje právě čtvrtou příčku. Navíc musí věřit, že Jablonec a Sabat Praha nedokáží u dvakrát zvítězit.