sobota 2. září 2017

Klasik dokázal porazit extraligovou Techniku

Ondřej Hon na pálce Autor: Pavel Chorobik

Klasik opět sehrál dva zápasy s Technikou Brno. V pátek nejdříve podlehl soupeři na jeho hřišti, aby mu pak v sobotu oplatil prohru před svými fanoušky.




Po neúspěšném minulém týdnu čekaly na baseballisty Frýdku-Místku další dva zápasy s trojnásobným mistrem extraligy Technikou Brno. A tentokrát se dočkali i vytoužené výhry.
První utkání se odehrálo na stadionu brněnského celku v pátek odpoledne a bylo ovlivněné počasím. S nepříznivými podmínkami si lépe poradili domácí hráči, kteří porazili Klasik vysoko 10-1. 

Možná i tato prohra stála za překvapením, které se odehrálo o den později. Klasik totiž na domácím hřišti předvedl diametrálně odlišný výkon a překvapivě zdolal extraligového favorita. Navíc v letošní baráži jako vůbec první tým z 1. ligy uštědřil porážku některému z extraligových celků. Velkou měrou se o to přičinil nadhazující Ondřej Hon, který dostal přednost před Venezuelanem Avendanem. Hon nakonec odházel všech devět směn, ve kterých soupeři povolil pouze tři doběhy. Naopak domácí pálka fungovala na výbornou a dokázala rozpálit hostujícího Marka Bošanského, jinak reprezentanta Slovenské republiky. Fanoušci Klasiku se tak po konci utkání mohli radovat z jasného vítězství 9-3.

„Na kopci jsem se cítil velmi dobře,“ hodnotil své pocity Ondřej Hon. „Někdy kolem sedmé směny jsem začal pociťovat trochu únavu, ale řekl jsem si, že už to dotáhnu do konce. Jsem rád, že jsme ukončili sérii porážek a připomněli si vítěznou atmosféru. Budeme se chtít toho držet a také vyhrát ještě nějaké další zápasy.“

Klasik si touto výhrou ještě udržel naději na postup do extraligy. Tu si může přiblížit hned další víkend, kdy jej čekají dva zápasy s Třebíči. V sobotu jede na hřiště soupeře a v neděli od 13:00 přivítá soupeře na svém stadionu.