pondělí 13. května 2019

Baseballisté Frýdku-Místku vyhráli základní část 1. ligy

Sedmnáctiletý Matyáš Kozel je stabilním členem A-týmu Klasiku (Foto: Pavel Chorobik)
Baseballisté Klasiku Frýdek-Místek o víkendu dvakrát porazili Wolfs Domažlice a poprvé v historii klubu končí po základní části 1. ligy na prvním místě.

Domažlice patří mezi nejslabší týmy letošního ročníku 1. ligy a hráči Klasiku byli favoritem dvojzápasu. A to beze zbytku potvrdili, když domácí mužstvo porazili 19-6 a 17-0. Baseballisté Frýdku-Místku tak končí po základní části druhé nejvyšší baseballové soutěže na prvním místě, což je historicky nejlepší umístnění klubu.

„Povedlo se nám vytěžit maximum ze základní části,“ nechal se slyšet zkušený Adam Vítek, jenž odehrál čtyři sezony v Extralize v dresu Ostravy. „Ukázali jsme si, že můžeme hrát s kýmkoliv a také kohokoliv porazit. Tohle bychom chtěli využít i v baráži (přesněji v nadstavbě Extraligy o udržení, pozn. red.), kde můžeme překvapit i extraligové soupeře. Letos se nám daří jak v útoku, tak také v obraně podáváme stabilní výkony. Do baráže nastoupíme odhodláni porazit každý tým a uvidíme, jak se nám bude dařit.“

Nyní čeká na hráče Frýdku-Místku dvoutýdenní pauza a od června pro ně začnou dva měsíce bojů o postup do nejvyšší soutěže. Již nyní je jasné, že si zahrají proti trojnásobným vítězům Extraligy Technice Brno. Další jistým soupeřem jsou Skokani Olomouc. Na jména zbylých dvou Extraligistů si budou muset hráči Klasiku počkat až do konce května.

Ján Jabrocký