pondělí 6. května 2019

Klasik má na dosah historický úspěch

Odchovanec Klasiku Šimon Urban (autor: P. Chorobik)
S předstihem si v letošní sezoně zajistili baseballisté Frýdku-Místku postup do bojů o postup do nejvyšší české baseballové soutěže. Navíc stále okupují první příčku tabulky 1. ligy.

Hráčům Klasiku k jistotě baráže stačila jedna výhra z dvojzápasu proti Hluboké. A to se jim v sobotu před vlastními fanoušky povedlo hned v prvním duelu, ačkoliv se zpočátku nevyvíjel dle jejich představ. Hosté z Jihu Čech se totiž dokázali prosadit dvakrát hned v úvodní směně. Domácí ale ve druhé směně zásluhou Ondřeje Hona snížili na rozdíl jediného doběhu. A pak fantastickou pátou směnou otočili zápas ve svůj prospěch. Výborně na kopci zaházeli Pavel Kociňák a Kamil Pavelka, kteří již Hluboké další doběh nepovolili.
Ve druhém zápase se zase obrat povedl Hluboké, která otočila zápas z 5-9 na 15-5.

„Oproti předchozím sezonám se nám daří především v konzistentních výkonech na pálce,“ říká na letošní zlepšené výsledky zkušený Ondřej Hon,“ ale také i v obraně. Děláme méně chyb a daří se nám prosazovat proti jakémukoliv nadhazovači v lize. Na kopci máme ještě rezervy, ale už i tam se nám daří udržet pálkaře soupeřů na hratelném počtu doběhů. ‚Cítím, že herně dospíváme a dokážeme udržet jak pozornost v obraně, tak agresivitu a chuť po vítězství během celého zápasu.“

Na hráče Klasiku čekají poslední dva zápasy základní části proti Domažlicím. Pokud v nich dokáží dvakrát uspět, tak poprvé v historii půjdou do nadstavby z prvního místa.

Ján Jabrocký