středa 28. srpna 2019

Semifinálová série se SABAT PRAHA vrcholí


Letošní systém 1.ligy vypadal ve zkratce takto: V základní části se hraje o tzv. první čtyřku. Tam bylo pořadí následovné.

1. místo Frýdek-Místek
2.místo Sabat Praha
3.místo Sokol Hluboká
4.místo Blesk Jablonec

FM v této části porazil Sabat dvakrát o bod, což je v baseballe poměrně vzácný jev doprovázený dramatickými konci zápasů.



Následně tyto 4 týmy podstoupily nadstavbu o Extraligu (EXL). Zde se hrály zápasy opět mezi sebou a také proti týmům z EXL, které se umístily na posledních čtyřech místech. Jako jedinému týmu z 1.ligy se podařilo postoupit Sabatu Praha. V této nadstavbě FM Klasik ztratil nit, když se Sabatem prohrál oba zápasy o bod a nepodařilo se tuto ztrátu dohnat na výkonech proti jiným soupeřům. Sabat si nachystal na letošní sezónu řadu posil např. Daniela Vítka, který má zkušenosti z EXL i reprezentací a dařilo se mu opravdu luxusně, když stáhnul odpalem 15 bodů, odpálil 3 homeruny, a za 9 zápasů zvládnul 20hitů. Na nadhozu pak použil Sabat trojici Lukačka (exEXL), Teramura (Japonsko) a Van Dijck (Holandsko), kteří byli nejvytíženější nadhazovači, zároveň úspěšní a loni za Sabat nehráli vůbec. Posílení Sabatu bylo znát a EXL se dočkali v roce, kdy klub slaví 50 let od založení. V této nadstavbě FM Klasik ztratil nit, když se Sabatem prohrál oba zápasy o bod.

Po této nadstavbě, díky nejhoršímu umístění, nás čekalo semifinále na 3 vítězná utkání právě proti Sabatu Praha na jejich hřišti.

V prvním utkání začal nadhazovat Pavel Kociňák, který nepouštěl soupeře k mnoha tvrdým odpalům a po páté směně zaslouženě unaven přenechal zápas Kamilu Pavelkovi. Ten svůj potenciál představil zatím v nejlepším světle a soupeře podržel také bez výraznějších úspěchů. V útoku jsme soustavně bojovali proti Van Dijckovi a Teramurovi a i díky chybám v obraně soupeře se nám podařilo urvat nějaké body. Vítězství 4:3 bylo zasloužené díky luxusní obraně a vůli neprohrát.

Druhý zápas začal házet Martin Drong, který předkládal odpaly obraně a za vedení 6:4 v 8. směně, nechal zápas doházet Jakuba Kaplana. Soupeři se podařilo otočit zápas na 6:7, i díky tomu, že rozhodčí si vybral slabší chvilku a oživený pálkař po hozeném strikeoutu odpálil míč s plnými metami přímo po lajně a trefil i místo, kde se míč netradičně odrazil běžícímu hráči do protipohybu. Takto vypjatý závěr zápasu jsme si nenechali vzít a při 2 outech a prakticky malinkou pravděpodobností Šimon Urban trefil technický nadhoz, kterým zaskóroval bězce, které jsme měli na druhé a třetí metě. Zápas skončil zaslouženou výhrou 8:7(na webu je chybička), kterou jsme si nenechali vzít žádnými okolnostmi. 

Vedeme 2:0 na zápasy a tuto sobotu od 13:00 nás čeká 1. šance sérii ukončit vítězně!!!