pondělí 9. září 2019

Pražská jízda kategorie U13

Konec prázdnin a začátek školního roku byly pro naši kategorii U13 vyplněny dvěma turnaji, které se konaly v Praze. Byly jimi turnaje Back-2-school a kvalifikační turnaj na mistrovství ČR.



Na první turnaj Back-2-School jsme poslední srpnový víkend vyrazili v kompletní sestavě a díky smolné prohře s Hrochem Brno a následné prohře s Třebíčskými Nuclears jsme museli sehrát zápasy v dolní části tabulky. Zde jsme již nezaváhali a po třech výhrách obsadili konečné deváté místo. Na tomto turnaji si hráči mohli vyzkoušet hru na jiných postech a větší prostor dostali také nováčci.

První zářijový víkend nás čekala opět cesta do Prahy, tentokráte na hřiště klubu Eagles, kde se konal kvalifikační turnaj na mistrovství ČR pro kategorii U13. Náš tým byl vybrán do skupiny společně s kluby TJ Sokol Hluboká, Olympia Blansko a Technika Brno. Na tento turnaj jsme přivezli nejsilnější možný tým a rozhodli jsme se postup na mistrovství vybojovat. První zápas proti Sokolu Hluboká v nás zanechal jen dobré pocity, jelikož jsme jim hladce prošli a vyhráli rozdílem 10:0 v šesté směně. Zápas začal na kopci Adrián Mück a ukázal své kvality když na první směnu potřeboval jen 7 nadhozů a druhou směnu končil s nadhozy patnácti. Limitního počtu nadhozů (20) dosáhl až u druhého druhého pálkaře ve třetí směně toho v klidu "doházel" a při dvou autech jej střídal Matěj Chorobik, ten na třetí aut potřeboval jen nadhozy dva. Matěj pak zápas v pohodě dovedl do vítězného konce. Taktika s limity nadhazovačů nám vyšla skvělě, Adrián je připraven na sobotní třetí nebo čtvrtý zápas. Naše dominance na kopci, ale také na pálce (Honza Kozel pálí homerun) je jasně viditelná a zápas s jistotou dotáhneme do vítězného konce. Nadhazovač soupeře zaznamenává také jedno trefení, bohužel je to moje hlava a tak z toho není meta zdarma.

Druhý zápas proti Olympii Blansko začínáme pozdě odpoledne s Honzou Kozlem na kopci a s přáním stejně rychlého a jistého průběhu jako proti Hluboké. Ovšem blanenští jsou jiného názoru nasazují na nás své nadhazovací eso Adama Altrichtera a ten nám ukazuje že patří v tomto věku do špičky českého baseballu. Naši kluci se na něj nedokáži prosadit a tak nám body nepřibývají. Po nejistých výkonech na pálce a v poli přichází po první směně střídání hráčů a ve druhé směně také změna na kopci, Honza Kozel má odházenou svou dvacku, tak aby byl připraven na neděli, a na kopci jej střídá Maty Novotný. V další směně se nám konečně daří, sice na dva auty, obsadit dvě mety a na pálku přichází Marián Harig, který posílá míč až za plot a tříbodovým homerunem nám přináší trochu klidu. Olympia však neskládá zbraně a připisuje si také dva body a zápas se dramatizuje. V poslední směně plníme všechny mety a díky BB si připisujeme další bod. V dohrávce zápasu, kterou má Olympia v útoku, se stav mění na 4:3 a na Matyho tak čeká těžký úkol jak zápas uzavřít. To se mu daří stikeoutem a my tak máme na kontě dvě výhry. Je skoro tma a tak do sebe hodíme rychlou večeři a jdeme na kutě.

Na neděli jsme byli nachystaní na sto procent, taktika mít na Techniku dva naše nejlepší nadhazovače vyšla a odhodlání tento zápas vyhrát a mít postup na mistrovství jistý už v základní skupině byla obrovská. Do zápasu proti brněnskému týmu nastoupil koncentrovaný a cílevědomý tým Klasiku. Na kopci startoval Honza Kozel a ten nedal brněnským žádnou šanci odházel complete-game na 63 nadhozů. Jeden jediný hit Techniky Brno proti našim třinácti je jasným ukazatelem naší převahy. Vítězství 15:0 rozdílem v páté směně je nádhernou tečkou za tímto turnajem. Plán vyhrát skupinu a nepřipustit komplikaci v podobě čtvrtého zápasu nám tak vyšel. Radost z toho, že jsme se dostali mezi nejlepších osm týmů v republice je obrovská. Plán na mistrovství je jasný - ukázat, že Klasik patří mezi nejlepší mládežnické kluby v republice.

Mám obrovskou radost jak kluci na turnaji pracovali, do přípravy na zápasy i do zápasu samotných šli naplno, dávali ze sebe vše a prodali, co se na trénincích naučili. Že na hřišti nechali srdce (a někdy skoro prsty :-)). Zároveň se u toho skvěle bavili a bavil jsem se i já a doufám že i Tom a Mark, protože sledovat je při zápasech, navíc když vyhrávají je parádní pocit. Kluci moc vám děkuji.

Musím také poděkovat Lucce za obrovskou podporu a za pomoc při organizaci, a také rodičům za parádní práci při fandění.

Zmínka o našich úspěších na TV Polar:

Sportovní studio (čas 8:47) a také  F-M expres (čas 5:39)

 Zbyňa