pondělí 24. srpna 2020

Víkend na Kraví hoře. Další souboj s extraligovým týmem

 Tento duel popíšu spíše vlastním pohledem, než-li jako shrnutí dvou utkání.

Technika na domácím hřišti zatím vždy otáčela, rozhodovala zápasy homeruny a v lineupu má zkušené pálkaře. Z nadstavbovým soupeřů je na tom pálkařsky nejlépe. 

My jako Klasik potřebujeme mít široký kádr hráčů a taktika byla jasná. Každý dá do zápasu své nej.

Od nadhazovačů potřebujeme mít nadhozy pod kontrolou a umísťovat nebo střídat je podle potřeby tak, abychom pálkařům ztížili jejich úkol. Bohužel tato dovednost nebyla v sobotu k dispozici.

Můžeme se vymlouvat a popisovat alibisticky, že měl někdo štěstí nebo někomu vyhovují nadhozy naší úrovně. Myslím, že každému vyhovuje malý počet striků pod kontrolou. Pálkař bude vždy úspěšný na stav 1:0, 2:0 a 3:1 Proto je nezbytné pálkaře nenechat dostat jeho psychiku "na koně" tím, že bude vědět, že pokud švihat nebude dostane metu a pokud švihat bude, stáhne běžce, kteří už jsou na metách. 

Bohužel v zápase nepřišel okamžik, kdy bychom vhodným střídáním udrželi tempo. Technika nadělovala body skokově na vyhoření nebo neschopnost zastavit tlak. Z mého pohledu naprosto zbytečné mety zdarma na pálkaře, kteří toho už nemají moc předvést a pak stahování bodu nejlepšími pálkaři v lineupu vcelku nekompromisně. Naše obrana i pálka měla pár snaživých okamžiků, nadhazovači měli pár velmi dobrých směn. Tyto zápasy vcelku věrohodně popsaly rozdíly v hráčských kvalitách a pokud se chceme s takovými soupeři měřit, musíme pochopit slovo sebekritika a začít se sebe šťavit potenciál už na tréninku s tím, že nikdo nezaručuje, že to bude stačit! Pokud některé okamžiky nezažijete nikdy v životě, je málo pravděpodobné, že jim bude umět předcházet, když pak přijdou.

Výkon některých přesto hodnotím statečně. Je to kopanec do zadku a máme před sebou ještě dva hratelné soupeře :)

Výsledky zápasů jsou 15:5 a 27:5 pro Techniku Brno, která ožívá k vzestupu tabulkou.