čtvrtek 3. září 2020

Dvě utkání proti Blansku

Blansko nepřistoupilo na možnost odehrát oba zápasy v jeden den a ponechalo si možnost hrát alespoň jeden zápas doma, tak jak je zvykem v extralize. (V 1.lize se hraje systémem dva zápasy v jeden den). Rozpis tak vyzrál v konkrétní podobu:  jeden zápas v pátek v 19:00 v Blansku za osvětleného hřiště a druhý v sobotu ve F-M ve 14:00. Zejména páteční zápas byl dobrý tah, protože na utkání v Blansku dorazila velmi příjemná a početná divácká kulisa, kterou si velmi ceníme.

Celé kolo soupeř požádal přeložit z důvodu pořadatelství Mistrovství republiky veteránů o jeden týden dopředu. Přeložení jsem osobně podcenil a uvrhl tým do spousty improvizací. Dvakrát jsem letos souhlasil s přeložením utkání a dvakrát se mi to vymstilo. Nemalou míru na znásobení důsledků měla dvě zranění. Výsledkem byla enormní absence hráčů ze základní sestavy zejména v sobotu. Také probíhal turnaj back to school, takže nám chyběli lidi do zázemí. Vyzkoušeli jsme si bojové podmínky a zahráli jsme si pod tlakem, kdy jsme museli zápas odehrát, odcoachovat, zapsat na tabuli a do elektronického zápisu, v 10 lidech. 

V pátek jsme začali slibně a byli první 2 směny lepší než soupeř. Potom ale přišla kombinace tlaku hned na několika místech: nezvykle velký počet i středových nadhozů, které rozhodčí posoudil tichem do tmy zrovna na nejlepší pálkaře soupeřů, kteří pak nad stavem svůj souboj proti nadhazovači vyhráli, pár chyb v poli a kradení met (celkem 8). Tyto těžké zásahy jsme nedokázali přežít a ze směn jsme se dostávali velmi dlouho. Obdrželi jsme hned 7 neumožněných doběhů během 5 směn, což není v baseballe moc běžné. Celý zápas by šel zvládnout jen kdyby vše fungovalo jak mělo, ale Kostka který házel jeden strikeout za druhým nám vzal vítr z plachet a zápas se nezastavitelně otočil proti nám.

V sobotu už Blansko nepřijelo v plné sestavě, bohužel to možná byla reakce na sestavu naši, která byla nejhorší za celou sezónu. Na hřišti nás bylo pouze 10 z toho hned 4 hráči mimo základ. Měli jsme i světlé okamžiky, ale po nejistém začátku Pavelky, který házel nepřesně a pomalu jsme se nedokázali vykopat. Baseball je náročný sport a užili jsme si jeho hořkost. Blansko má od nás 2 výhry.

Optimistická poznámka na závěr pouze pro skalní fanoušky:

Klubové úspěchy nejsou jen o A týmu a tak zmíníme, že hráči do 18 let o tomto víkendu postoupili na Mistrovství republiky a poráželi velké kluby. Na jiném turnaji "back to school" zase obsadili hráči do 13 let 4. příčku a to je například o 6 pozic lepší umístění, než jaké zvládl ostravský gigant, všem známý dvojnásobný úřadující mistr Arrows Ostrava. (Blansko na těchto mládežnických turnajích neměl obsazení a hostuje u nich 8 hráčů z Draků Brno, podobně jako v týmu Bučovic, se kterým se také v nadstavbě potýkáme, kde je Draků 7)