úterý 29. září 2020

Mužský tým BK Klasik FM zakončil sezónu na třetím místě 1.ligy

V neděli a v pondělí se hrálo semifinále 1.ligy. Soupeřem Klasiku Frýdek-Místek byl Sokol Hluboká nad Vltavou, který již měl jistý postup do extraligy pro následující sezónu. (V nadstavbě o EXL se umístil o dvě příčky před Klasikem, tedy na postupovém 4.místě)

Je skvělé, že i přes nepřízeň sobotního počasí, nově zrekonstruované hřiště v Hluboké v krásném prostředí zvládlo velký objem vody a dovolilo odehrát bodově bohaté zápasy. Ještě v sobotu tam totiž na velkých plochách stálo okolo 5cm vody.

Hluboká představila spoustu hráčů své široké soupisky a dali do série na dvě vítězná utkání šanci také mladým. Nutno říct, že herní projev byl sympatický. Navíc, ku překvapení všech, nás po deštivé sobotě probudilo také slunce a nemalý počet fanoušků. 

Zápas byl vedený zprvu velmi rozvážně, ale podařilo se nám získat až zdrcující náskok. Nicméně střídání nadhazovače z důvodu limitu počtu nadhozu, který je stanoven pro mladé hráče na rovnou stovku se vůbec nepovedlo. Mimo to nesoustředění některých hráčů vedlo ke zbytečným chybám a přispělo k tomu, aby se soupeř dotáhl. Nebylo to poprvé a tak trochu to odráží herní projev našeho týmu. Opakované šance některým nadhazovačům způsobují bodové smrště většinou bez šance pro obranu. Mnoho met zdarma a do toho trefení dalo v závěru dostatek bodů i energie, aby nás porazili v dohrávce o jeden bod. Svým pálkařským výkonem se blýskl za hosty Vasil Zhupanin se dvěma homeruny a nenápadně stahoval skóre v průběhu celého zápasu.

V druhém zápase byl soupeř při chuti a nastoupil v silné vcelku známé a zkušené sestavě. Bodoval prakticky od začátku a neúprosně se blížila tma. Je až k nevěření, že jsme předvedli chuť vrátit nešťastnou prohru z prvního zápas a při poslední šanci jsme soupeře, diváky, rozhodčí i sebe zaskočili nekonečnou směnou, ve které jsme při stavu 16:9 pro Hlubokou, až do tmy nenechali soupeře odejít z obrany a naděli více než potřebný počet bodů. Zápas jsme ukončili již "ve tmě" obětováním hráče v době, kdy již platila dohoda a ukončení zápasu. Zapsaný výsledek tak byl 22:16 pro Klasik a bylo tedy nutné se sejít ve Frýdku-Místku v pondělí 28.9. ve 12:00

Toto utkání bylo velmi pohledné a napínavé. Soupeř předvedl dostatečný počet pěkných odpalů na to, aby nám výsledkově odskočil a je třeba vyzdvihnout soupeřova nadhazovače svého času mládežnického reprezentanta Davida Lukáše. Ten se sice z profesních důvodu herně nezapojuje tak významně jako dříve, avšak pondělí byl jeho den. Kontroloval několik technických nadhozů, umísťoval a střídal rychlosti. Sice jsme dokázali k závěru stáhnout velký počet bodů, ale soupeřům útok také nevyšel na prázdno a dokázal srazit skóre. Výsledek si tím pádem dokázala Hluboká udržet. I diváci, kteří měli v tento den volno, dorazili v hojném počtu a zakončili s námi důležitou sezónu, která znamená 3.místo a podtrhuje, jak moc vyrovnaná 1.liga na špici je.