čtvrtek 23. února 2023

 Bylo nás pět

Winter TOUR U7 v Orlové

V sobotu ráno mi v telefonu přistály nečekané tři omluvenky - hráči lehli s horečkou. V únoru se to dá očekávat. Jenže my jsme měli odjet na turnaj těch úplně nejmenších. Když vám odpadnou starší děti, posbíráte tým z těch mladších, ale naopak to udělat nejde. No nic, přece to nevzdáme!

Cestou jsme vyzvedli Lukáše Novotného jako pojistku na první metu (původně v T-ballu mohl na první metě stát kauč, ale tuhle roli parádně a hravě zvládnou i starší kluci - vzory pro ty nejmenší). 

V tělocvičně jsme se sešli s dalšími týmy. První zápas s Orlovou. Borcům se podařily krásné zásahy v obraně - outovali, takže jsme orlovákům  ¨nedarovali¨ zbytečné body. Na pálce se všem dařilo bez výjimky. Všichni během zápasu urvali metu a dělali body. Jsou to naši borci! Vyhráli jsme po třech směnách 15:8.

Druhý zápas proti Arrows Ostrava jsme odstartovali se stejným nasazením. A už nás nezastavili :-) opět všichni dotlačili krásné body. Klasik si připsal další výhru 10:7.

Po třetím kole vedeme tabulku.

Z domu jsme sice odjížděli se smíšenými pocity, ale převládla touha zase si zahrát, nabrat zkušenosti, ukázat dětem, že se nevzdáváme. Na lavičce pomohli rodiče, které jsme plně vtáhli do hry - zápisem, hlídáním line-upu, počítáním outů. Měli jsme parádní publikum dokonce těch nejmenších - naši nemladší hráčku doprovodili sourozenci - dvouměsíční dvojčátka! O budoucí generace se nebojím :-)

I v pěti dětech se dá odehrát parádní hra, odjížděli jsme nadšení a namotivovaní do dalších tréninků. 

A ještě závěrem:  25. března hostujeme finálové boje přímo u nás doma, na které už teď zveme!!! 

Text a foto: Iva Kretková