neděle 12. června 2016

Klasik si výhrami v Chocni zajistil postup do Baráže o extraligu


Šimon Urban na pálce v zápase Frýdek-Místek – Jablonec Autor: Pavel Chorobik


Nelehký úkol měli před sebou baseballisté Frýdku-Místku před dvojzápasem s Chocni. Na jejich hřišti totiž potřebovali uhrát alespoň jednu výhru, aby si zajistili postup do Baráže o Extraligu. Hráčům Klasiku se to povedlo hned v prvním utkání a můžou se tak těšit na zápasy s extraligovými celky.


Frýdek-Místek proti Chocni do prvního zápasu postavil to nejlepší, co má k dispozici. I tak se však výhra nerodila lehce. Hosté se sice dostali do vedení 2-0, ale domácí ve třetí směně vyrovnali a v další se dostali do vedení. Poté již Marko Vykoukal Chocni nepovolil další doběh a naopak byli to hráči Klasiku, kteří se dokázali prosazovat. Po výhře 8-3 se tak mohli radovat z jistoty postupu do baráže.

Druhý zápas se odehrával pod umělým osvětlením, a to více svědčilo hráčům ze severu Moravy. Hned od úvodního nadhozu se do svého soupeře zakousli a po třech směnách již vedli 7-0. Utkání výborně odházel David Koláček. Tomu pomohlo mužstvo v útoku a Ondřej Hon odpálil druhý homerun Klasiku v této sezoně. Zápas pak doházel mladý Šimon Urban, pro kterého to byl první start na kopci v 1. lize.

„Jsem spokojený,“ hodnotil sérii trenér Klasiku Jan Maštalíř. „Potřebovali jsme jedno vítězství a nakonec máme dvě. První zápas byl sice dlouho nerozhodný, ale v osmé a deváté směně jsme jej dokázali strhnout na svou stranu. Ve druhém utkání jsem dal příležitost ostatním hráčům. Šimon Urban zápas perfektně zavřel, když to zvládl na čtrnáct nadhozů.“

V sobotu 18. června čeká Frýdek-Místek poslední dvojzápas základní části, když na domácím stadionu od 13:00 přivítají Olympii Blansko. 

 1. zápas
R
H
E
Klasik Frýdek-Místek
0
2
0
0
0
1
0
4
1
8
10
3
Orlice Choceň
0
0
1
2
0
0
0
0
0
3
11
2

 2. zápas
R
H
E
Klasik Frýdek-Místek
1
5
1
0
0
2
3
12
13
0
Orlice Choceň
0
0
0
0
2
0
0
2
2
6