čtvrtek 2. června 2016

Klasik jede překvapit do Třebíče


V sobotu čeká naše baseballisty možná nejtěžší soupeř 1. ligy. Ambiciozní Třebíč má však zajištěný postup do Nadstavby, což může být pro Klasik výhodou.

Frýdek-Místek aktuálně tahá sérii šesti výher v řadě a v tabulce soutěže se posunul na šestou příčku. Jakákoliv výhra s Nuclears by zvýšila naše naděje na postup do Nadstavby o postup do Extraligy. A Klasik již ukázal, že umí Třebíč potrápit. "My jsme již loni dokázali Třebíč překvapit v playoff, když jsme porazili jejich nejlepšího nadhazovače Ochou," připomíná trenér Maštalíř. "Určitě to budu klukům připomínat. Musíme se snažit zůžitkovat šance, které nám Třebíč dá."

Nuclears Třebíč

Baseball má v Třebíči dlouhou tradici, ale Nuclears od roku 1982 stále nedokázali postoupit do Extraligy. O to větší hlad po této soutěži mají a netají se ambicemi se do ní dostat. Díky rozšíření Extraligy od roku 2017 mají letos snad největší šanci v klubové historii.

Proti Frýdku-Místku však pravděpodobně nastoupí bez svých zahraničních posil (Ochoa a Monticello), kteří jsou s Kotlářkou v Itálii na Poháru mistrů. I tak má soupeř velmi kvalitní mužstvo a neradno jej podcenit. Aktuálně patří Nuclears první příčka, když prohrála pouze jedno utkání s Jabloncem.