úterý 7. června 2016

Oslabený Frýdek-Místek podlehl Třebíči

Trenér Jan Maštalíř v diskuzi s rozhodčím Autor: Pavel Chorobik



V hodně oslabené sestavě vyjel Frýdek-Místek do Třebíče na dvojzápas v rámci 1. ligy. S deseti hráči v sestavě nedokázal vzdorovat ambiciózním baseballistům Nuclears a přivezl si dvě prohry. Navzdory nim si však i nadále drží šestou příčku, která mu zaručuje postup do baráže o Extraligu.


Pouze se dvěma nadhazovači v sestavě se vydali baseballisté Klasiku překvapit Třebíč. Navíc bez třech zraněných, dvou nemocných a dvou omluvených hráčů mohli jen těžko pomýšlet na úspěch proti vedoucímu celku soutěže. To se projevilo na samotném výsledků, když ve dvou utkáních frýdeckomístečtí zaznamenali pouze dva body a obdrželi pětadvacet.

„Hráli jsme pouze se dvěma hráči základní sestavy a náš útok tak byl hodně oslabený,“ hodnotil sérii trenér Klasiku Jan Maštalíř. „Navíc jsme měli k dispozici pouze dva nadhazovače a na kopec se musel postavit také Adam Vítek. Naopak Třebíč na kopec postavila zahraniční posilu Monticella a juniorského reprezentanta Michala Prušu. Soupeř proti nám hrál výborně v obraně a nedal nám moc šancí.“

Protože Klasik přijel do Třebíče s pouhými deseti hráči, tak do zápasu zasáhl také trenér Maštalíř. „Byla to dobrá zkušenost, protože se člověk vrátil do let, kdy byl hráčem,“ usmíval se trenér Frýdku-Místku. „V obraně jsem neměl problémy, ale v útoku to nebylo to pravé. Nebyl jsem dostatečně klidný. Měl jsem tři dobré a tři špatné kontakty.“

Důležité zápasy však Klasik teprve čekají příští víkend na hřišti sedmé Chocně. Tam potřebují frýdeckomístečtí hráči minimálně jednou zvítězit, aby si zajistili jistotu postupu do baráže. „Pokud by se nám to povedlo, tak v poslední sérii proti Blansku dáme příležitost většímu počtu hráčů,“ dodal na závěr trenér Frýdku-Místku.



 1. zápas
R
H
E
Klasik Frýdek-Místek
0
0
0
0
0
0
0

0
5
2
Nuclears Třebíč
2
0
1
3
2
5


13
13
0



 2. zápas
R
H
E
Klasik Frýdek-Místek
0
0
0
0
0
0
1
1
2
2
3
Nuclears Třebíč
1
1
4
1
1
1
1
2
12
10
1