pondělí 25. července 2016

Frýdek-Místek proti Tempu neuspěl, ale zanechal dobrý dojem




Baseballisté Frýdku-Místku nastoupili poprvé v baráži proti extraligovému celku. V Praze na hřišti Tempa byli dokonce kousek od překvapení, ale zkušený domácí tým nakonec dokázal utkání otočit ve svůj prospěch.

V prvním zápase Klasik na svého soupeře vyrukoval s Markem Vykoukalem na kopci. Marko předvedl výborný výkon a na kopci vydržel celý zápas. Svými nadhozy dával svým spoluhráčům naději na výhru. A ti se této šance chopili velmi dobře, když ve třetí směně třemi body získali vedení 3-1. Ještě před devátou směnou Frýdek-Místek vedl 4-2 a chyběly mu tři auty k první výhře v baráži. Bohužel pak přišli dvě chyby v obraně a následně David Vohánka homerunem zařídil výhru domácím. 

Možná pod vlivem nepovedeného konce prvního utkání nevstoupil Klasik dobře do dalšího zápasu. V něm extraligový tým od druhé směny pravidelně sbíral body a nakonec si dokráčel pro jasnou výhru. Frýdek-Místek tak v baráži ještě nevyhrál, ale stále má před sebou deset zápasů. Ty nejbližší odehraje první srpnovou sobotu na svém hřišti, kam přijede druhý extraligový celek Hroši Brno. 

Ohlasy trenérů:

Jan Maštalíř, trenér BK Klasik: „V prvním zápase jsme byli osm a půl směny lepším týmem. V dohrávce deváté směny to pak Tempo otočilo po našich chybách. Marko házel výborně, hráli jsme slušnou obranu. Bohužel se nám to nepovedlo v deváté směně udržet. To nás trochu položilo a bylo to znát ve druhém utkání. Před sérii jsem věřil, že si přivezeme jednu výhru. Pozitivní je, že jsme s Tempem dokázali hrát vyrovnaně a v prvním zápase jsme byli dokonce lepším týmem. Pro naše mladé kluky to byla výborná zkušenost. Pokud se z toho poučí, tak za dva tři roky budeme mít velmi dobrý tým.“

Lubomír Čuhel, Tempo Praha: „Na to, že Frýdek-Místek postoupil do baráže až z šestého místa, tak nás hodně potrápil. V prvním zápase Marko Vykoukal házel velmi dobře a k ničemu nás nepustil. Až na konci, kdy už neměl tolik sil, se nám povedlo snížit a pak s určitou dávkou štěstí homerunem otočit. Druhý zápas již byl úplně jiný příběh. V něm již soupeř neměl tak dobrého nadhazovače.“



R
H
E
Klasik Frýdek-Místek
0
0
3
0
0
0
1
0
0
4
9
2
Tempo Titans Praha
1
0
0
0
0
0
0
1
3
5
7
1



R
H
E
Klasik Frýdek-Místek
0
0
0
0
0
0
0
0
5
2
Tempo Titans Praha
0
1
2
2
7
0
-
12
11
1