pátek 15. července 2016

V neděli vstupují muži do baráže o extraligu

Ondřej Gurník v zápase proti SaBaTu  Foto: Pavel Chorobk

Již v neděli vstoupí Klasik do baráže o extraligu, když v Praze odehraje dvojzápas se SaBaTem. S tímto soupeřem již v tomto roce dvě utkání odehrál, ale ani jednou nevyhrál. Má proto svému soupeři co vracet.
V základní části si pražský tým z Frýdku-Místku odvezl výhry 3-1 a 10-3. Velkou měrou se o výhru přičinil šesti hity Šimon Peřina, který také jedním z odpalů zranil Marka Vykoukala. Klasik se navíc nedokázal pořádně prosadit proti nadhazovačům soupeře. Velmi nepříjemný byl hlavně Štěpán dupal, jenž v sedmi směnách našim hráčům povolil pouhé dva hity.

Frýdek-Místek se také bude snažit vyhrát první sérii nad SaBaTem od roku 2012, kdy jej dvakrát porazil v základní části. Nyní mají hráči ze severu Moravy tuto nepříznivou bilanci ukončit a na začátku baráže si připsat důležitou výhru.

Spoléhat se budeme hlavně na zkušeného Martina Dronga, který byl s pálkařským průměrem .419 našim nejlepším pálkařem v základním části. Hned za ním se v této statistice umístnil Jindřich Adamus, jenž diriguje obranu zpoza domácí mety. Na kopci dostane příležitost někdo z kvarteta Marko Vykoukal, Ondřej Hon, Pavel Kociňák nebo David Koláček.

Dvojzápas se rozehraje v neděli od 13:00 na hřišti extraligové Kotlářky.