úterý 19. července 2016

V úvodu baráže jsme podlehli SaBaTu



Martin Drong na kopci  Foto: Pavel Chorobik


Baseballisty Frýdku-Místku čekala na úvod baráže daleká cesta do hlavního města, kde na hřišti extraligové Kotlářky vyzvali SaBaT. Nad tímto soupeřem nedokázali zvítězit v základní části a nepovedla se jim ani odveta v nadstavbě. Lehce oslabený celek Klasiku si připsal dvě prohry. Naopak soupeř, který má za sebou již čtyři utkání je zatím stoprocentní.


V úvodním zápase se na kopec Frýdku-Místku postavil Ondřej Hon a dlouho držel naděje Klasiku na výhru. Jenže hráči severomoravského celku se nedokázali prosadit proti nadhazovači soupeře a za celé utkání stáhli jediný bod. Domácí se dostali do trháku až v osmé směně, kdy na Ondřeje Hona dolehla únava a stáhli šest bodů. „Nadhazovač soupeře dobře míchal nadhozy a my jsme se proti němu neprosazovali,“ hledal příčinu prohry zkušený Martin Drong. 

Martin také nastoupil do druhého zápasu na kopci Frýdku-Místku. „Myslel jsem, že bychom mohli vyhrát,“ říkal po zápase bývalý reprezentant. „Bohužel průběh byl úplně stejný jako v prvním utkání. S tím rozdílem, že na pálce se nám dařilo o něco lépe. Bohužel na konci utkání jsme byli blízko k většímu zdramatizování zápasu, ale zvláštní rozhodnutí rozhodčího nás o tuto možnost připravilo,“ diplomaticky řekl Martin Drong k závěru zápasu. Jednalo se o situaci, kdy rozhodčí Janda vcelku nesmyslně vyhlásil aut za předčasné vyběhnutí z mety, navzdory tomu, že situaci vůbec nesledoval a ze svého postavení ke hře ani nemohl vidět. Klasik samozřejmě po skončení zápasu tento moment rozporoval v samotném Zápisu o utkání.  

Další víkend hráče Frýdku-Místku čeká opět cesta do Prahy, kde tentokrát vyzvou extraligové Tempo. „Na Tempu můžeme pouze překvapit,“ říká Martin Drong před nadcházejícími zápasy. „Chceme si ty zápasy užít a soupeři ukázat, že baseball umíme. Nesmíme tam jet s tím, že budeme nervózní. S těmito myšlenkami se baseball nedá hrát. Když budeme hrát baseball takový, jaký je a nebudeme si nic nalhávat, tak půjdou naše výkony nahoru. Máme mladý tým, musíme hrát z nadšením a sbírat zkušenosti,“ řekl na závěr zkušený hráč Frýdku-Místku.



R
H
E
Klasik Frýdek-Místek
0
1
0
0
0
0
0
0
0
1


SaBaT Praha
1
0
0
2
1
0
1
6
0
11





R
H
E
Klasik Frýdek-Místek
0
0
0
1
0
0
2
0
2
5


SaBaT Praha
0
3
0
3
1
0
1
1
0
9