neděle 10. července 2016

Frýdek-Místek zná soupeře v baráži. Vyzve i extraligové Hrochy a Tempo


Základní část 1. ligy baseballistům Frýdku-Místku skončila na konci června. Díky šestému místu se tak hráči a fanoušci Klasiku můžou těšit na boje v baráži o extraligu. V rámci nich nastoupí také v Praze proti extraligovému Tempu a doma přivítají Hrochy Brno. 


Třebíč, Jablonec, Hluboká nad Vltavou, SaBaT Praha a Blansko budou dalšími soupeři Frýdku-Místku v baráži. V základní části se však Klasiku proti většině z těchto soupeřů nedařilo a své série prohrál 0-2. Pouze s Blanskem se rozešel smírem. Menší nevýhodou Klasiku je, že první dvě série začne na hřištích soupeřů v hlavním městě. 

Hráči se nejvíce těší na konfrontaci s extraligovými celky, proti kterým si běžně nezahrají. První srpnový víkend se poprvé v historii frýdeckomísteckého baseballu představí extraligový tým na hřišti ve Frýdku-Místku. Bojovat o setrvání v extralize přijedou Hroši Brno, v kterého sestavě se nachází několik juniorských reprezentantů, ale také velmi kvalitní zahraniční posily.

Protože se v příštím roce extraliga rozšiřuje na deset týmu, tak je letos šance na postup o to větší. Z osmi celku hrajících baráž do nejvyšší soutěže postoupí rovná polovina. Mezi největší favority na postup patří oba extraligové celky, Třebíč a vítěz Českomoravské ligy z posledních tří sezon Hluboká nad Vltavou.

Rozpis zápasů BK Klasik v baráži:
16.7, 17.7. SaBaT Praha – Klasik FM
23.7., 24.7. Tempo Praha – Klasik FM
6.8., 7.8. Klasik FM – Hroši Brno
13.8., 14.8. Klasik FM – Třebíč
20.8., 21.8. Jablonec – Klasik FM
27.8., 28.8. Blansko – Klasik FM
3.9., 4.9. Klasik FM – Hluboká nad Vltavou