pondělí 24. října 2016

Vojta Pavelka: MLB kemp? Získal jsem hodně zkušeností




Vojta Pavelka   Foto: archiv V. Pavelky

Klasik za svou existenci vychoval několik baseballových reprezentantů. Že se ve Frýdku-Místku dobře pracuje s mládeži, o tom svědčí také účast třináctiletého Vojty Pavelky na srpnovém MLB kempu v německém Regensburgu. Proto jsme tohoto talentovaného baseballistu požádali o krátký rozhovor. 


Ahoj Vojto. Ty ses letos účastnil MLB kempu v Regensburgu. Prozraď nám, jak ses na něj dostal?
Mamka našla na stránkách ČBA nabídku na výběry do MLB, které byly na jaře v Praze. S taťkou jsme pak odjeli na jednodenní výběry na Eagles do Prahy, kde bylo přibližně 100 uchazečů z ČR a celkově se ucházelo až 350 baseballistů z Evropy. V červenci byly výsledky z výběrů a z ČR postoupilo jen pět hráčů.

Jak dlouho kemp trval?
Od 12. do 19. srpna.

Přibliž nám trochu, jak samotný kemp probíhal.
Probíhal pod dozorem zkušených trenérů. Po příjezdu jsme nafasovali vybavení. Tréninky začínaly kvalitními rozcvičkami. Byli jsme rozdělení do skupin podle hráčských pozic. Tréninky byly dvoufázové.  Dopolední se zaměřením na pozici každého hráče a odpolední zápasové. Hodně nám pomáhali, radili a vysvětlovali. A každou chybu brali s humorem.

V čem vidíš největší přínos tohoto kempu pro tebe?
Získal jsem hodně dobrých a užitečných zkušeností. Také nové přátelé zvlášť ze zahraniční a zdokonalil jsem se v angličtině. Navíc jsem se podíval do zahraničí. Poznal jsem super kluky se stejným cílem, jaký mám já a věřím, že se v budoucnu budeme potkávat.

Našlo se mezi trenéry na kempu nějaké známé jméno?
Určitě ano, ale ne všechny si pamatuju. Byl tam například Greg Swindell, který hrál 18 let v MLB. Dále třeba Bill Holmberg (dlouholetý trenér Itálie a skaut Chicaga Cubs – pozn. red.). Na kempu byli přítomni i skauti, kteří nás po celou dobu sledovali.

Děkujeme za rozhovor.
Já také děkuji. Chtěl bych ještě touto cestou poděkovat rodičům, kteří, nejen mě, ale i mé mladší sourozence, podporují v baseballu vždy na sto procent.