neděle 2. října 2016

Jeli jsme dobýt Hlubokou.....

Český baseballový pohár - U10 - Hluboká nad Vltavou - 2016


Ve čtvrtek 22. září jsme se vydali s týmem U10 do Hluboké nad Vltavou na Český baseballový pohár. Jednalo se o akci, které se zúčastnilo 20 týmů z celé České Republiky.



Samotný turnaj začal v pátek zápasy ve skupině. V naši skupině "D" byli spolu s našim týmem také Cardion Hroši Brno, Technika Brno, Skokani Olomouc a domácí Sokol Hluboká nad Vltavou. Prvním soupeřem v pátek ráno nám byli brněnští Hroši a opět se potvrdilo, že první zápasy nám nejdou. Konečné skóre 7:12 ve prospěch Hrochů, ukazuje, že jsme se pozdě probudili a již nestihli reagovat na dobrou pálku soupeře.
Druhým pátečním zápasem byl opět duel s brněnským týmem a to Technikou. Na pálce jsme se opět neprosadili a učinili tak pouze 4 doběhy. V obraně jsme však dokázali krotit skvěle pálící brňáky, a ti doběhli pouze 7 krát. Druhá prohra trochu kalila radost z dosavadního průběhu turnaje. Třetím a posledním soupeřem v pátek nám byla domácí Hluboká. Z hráčů najednou spadly všechny obavy a zápas si maximálně užili. To že hráli v pohodě nakonec dokazuje výsledek, kdy jsme zvítězili 17:4. Po tomto zápase si ještě kluci užili zábavu v místním areálu a při stmívání jsme odcházeli do sokolovny k noclehu.



V sobotu ráno nás čekal "starý - známý" soupeř a to Skokani Olomouc. Zápas jsme vyhráli, ale díky roztržitému výkonu jsme se až do konce trápili. Konečné skóre 11:9. Dvě výhry v základní skupině nás udržely ve středu tabulky a to znamenalo, že našim dalším soupeřem bude druhý tým ze skupiny D. Tím byly nakonec Domažlice. Do toho zápasu však naštěstí nastoupil zcela "vyměněný" tým Klasiku a soupeři jsme nedali mnoho šancí se ukázat konečné skóre 14:5 hovořilo jasně. Touto výhrou jsme se dostali mezi 8 nejlepších týmu a ukázali tak, že baseball hrát umíme. Poslední sobotní zápas nás měl nasměrovat mezi 4 nejlepší anebo do druhé čtyřky. Bohužel jsme zase narazili na brněnský tým a znovu na Hrochy Brno. Zápas byl jako přes kopírák s tím prvním a prohra 16:8 nás odsunula do bojů o 5.-8. místo.


Nedělní ráno nás na hřišti zastihlo opět v zápase proti brněnskému týmu a to proti Pipas Brno. Tento zápas byl od začátku v režii soupeře a ačkoliv jsme se bránili a drželi jej na uzdě, body jsme prostě nedávali. Obrat nastal v poslední směně, kdy jsme čtyřmi body vyrovnali stav a šlo se do tie-breaku. Ten pro nás nezačal zrovna nejlépe a utržených pět bodů značně srazilo náladu po předchozí směně. Naše dohrávka již byla pouze dvoubodová a tak zápas skončil 11:7 ve prospěch brněnského týmu. Posledním zápasem na turnaji byl boj o konečné umístění, to zda skončíme sedmí či osmí měl rozhodnout právě duel s plzeňským týmem. Poslední zápas si hráči šli užít a tak to také vypadalo, veškeré napětí z nich spadlo a hráli ten "náš" baseball. Výsledek 15:7 tomu také odpovídal. V tomto zápase také padly hned tři naše homeruny (Chorobík, Kozel, Mück) Tato poslední výhra na turnaji nás tak poslala na úžasné sedmé místo.

Celkově musím turnaj zhodnotit jako veleúspěšný, při pohledu na konečné pořadí tak nad naše síly byly vlastně mužstva z jediné oblasti a to Jižní Moravy. V první desítce tuto nadvládu dokázaly narušit jen čtyři týmy z jiných oblastí, mezi nimi právě náš Klasik F-M.








Musím poděkovat všem hráčů za skvělé výkony, kterými ukazovali, že je tento sport baví a že trénink přináší ovoce. U všech byla vidět vzrůstající výkonnost jak na pálce tak v obraně. Dále nemalý díky patří Martinovi za skvěle odházený turnaj. Lucce a Markovi za pomoc při kaučování. Romanovi za podrobné statistiky, Pavlovi za super fotky a v neposlední řadě všem rodičům za nekonečnou podporu jak na hřišti tak i mimo něj.

Zbyňa