čtvrtek 30. března 2017

A-tým v nové sezoně sází na odchovance a týmového ducha


Foto Pavel Chorobik


Baseballistům Frýdku-Místku již zanedlouho začne nová sezona. Do ní je z trenérské pozice nově povede předseda klubu Marcel Pardík, který si dal za cíl postup do extraligové baráže.


Z loňského kádru letos v dresu Klasiku neuvidíme pětici hráčů. V 1. lize tak dostanou příležitost také mladí odchovanci klubu. Tým tak bude stavět hlavně na týmovém duchu, což potvrdil také Marcel Pardík. „Chceme, aby se tým více stmelil a hráči bojovali jeden za druhého,“ řekl nový trenér A-týmu.  

I navzdory odchodům zůstávají cíle Klasiku stejné jako v minulé sezoně. „Našim cílem je postup do baráže o extraligu,“ prozradil Marcel Pardík. Do baráže postupují první čtyři celky 1. ligy po základní části a poslední čtyři týmy z nejvyšší soutěže.

Fanoušci Frýdku-Místku se navíc můžou těšit na další novinku. V této sezoně budou moct podpořit svůj tým častěji než loni. Klub se po vzoru extraligových celků snaží omezit zdlouhavé dvojzápasy a duely rozloží do více dnů.

Již tuto sobotu jedou hráči Frýdku-Místku do Brna, kde si zahrají přípravný zápas proti Drakům. Tento duel bude jejich závěrečnou prověrkou před nadcházející sezonou 1. ligy.  Ta pro Klasik začíná 8. dubna zápasy proti SaBaTu Praha, úvodní domácí duel je naplánovaný na 15. dubna, kdy na frýckomístecký baseballový stadion přijede Hluboká nad Vltavou.