neděle 1. října 2017

Klasik postup do extraligy nevybojoval

Ilustrační foto   Autor: Pavel Chorobik

Baseballisté Frýdku-Místku vstupovali do poslední série s Blanskem s nadějí na postup do nejvyšší soutěže. Hned první duel ji o naději připravil a Klasik si tak musí počkat minimálně jednu sezonu.

Před čtyřmi zápasy s Blanskem hráči Klasiku nic nevzdávali a chtěli překvapit extraligového nováčka. A v prvním duelu to ze začátku vypadalo na vyrovnané utkání. Vše se zlomilo ve třetí směně, kdy domácí Olympia odskočila Frýdku-Místku díky pěti doběhům a hosté již na to nedokázali adekvátně odpovědět. Po prohře 6-14 tak definitivně přišli o naději na postup do nejvyšší soutěže.

Do dalších zápasů tak mohli jít baseballisté Frýdku-Místku uvolněně a favorizovaný soupeř to tak měl šanci poznat hned v dalším utkání. Venezuelan Javier Avendano ve službách Klasiku se totiž vzepjal k fantastickému výkonu a doslova deptal pálkaře soupeře. Prvních deset z nich navíc dokázal vyřadit strikeoutem, což je nevídaný počin. Zápas tak za stavu 2-2 dospěl až do prodloužení, ve kterém Blansko jedním doběhem rozhodlo o těsné výhře.

„Cítil jsem se velmi dobře,“ řekl po utkání nadhazovač Avendano. „Měl jsem kontrolu nad svými nadhozů od první směny a nakonec z toho bylo deset strikeoutů v řadě.“ 

Poslední dvě utkání se odehráli na hřišti ve Frýdku-Místku. V nich domácí vyzkoušeli různé varianty složení obrany a nadhozu. I díky tomu bylo k vidění množství nepřesností ve hře Klasiku, čehož zkušený soupeř dokázal využít a připsal si dvě výhry. 

Klasiku tak v barážové tabulce patří nepostupová sedmá příčka. Příští sezonu tak bude ve Frýdku-Místku k vidění opět 1. liga a domácí baseballisté se opět pokusí zabojovat o účast v nejvyšší soutěži.