pátek 26. dubna 2019

Baseballisté Frýdku-Místku drží první místo

Jednou z velkých posil Klasiku je dlouholetých extraligový hráč Jakub Kaplan
Nejlepší start do sezony ve druhé nejvyšší baseballové soutěži zažívají baseballisté Frýdku-Místku. Ti si z prvních osmi zápasů připsali hned sedm výher a drží se na prvním místě ligové tabulky.

Frýdeckomístečtí hráči překvapili hlavně na hřišti pražského SaBaTu, odkud si odvezli dvě výhry, když pokaždé otočili zápas v posledních směnách. Jedinou dosavadní prohru zaznamenali proti Hrochu Brno, které je také jedním z adeptu na první čtyřku na postup do baráže o Extraligu.

Baseballisty Frýdku-Místku čekají již pouze 3 série, dvě z nich však proti favorizovanému Jablonci a Hluboké. Teoreticky by hráčům Frýdku-Místku měly stačit dvě výhry ze zbývajících šesti zápasů a pohodlně si zajistí postup do baráže.

Zajímavý je také pohled do pálkařských statistik, v nichž má Klasik 3 zástupce v TOP 10 a hned čtyři hráče s pálkařským průměrem 50% a více. Mezi nimi je také Jiří Pospíchal, který v jednačtyřiceti letech zažívá jednu ze svých nejlepších sezon v kariéře.

Softballová reprezentace ve Frýdku-Místku


Kdo zavítal přes velikonoční svátky na baseballový areál ve Frýdku-Místku, tak nemohl přehlédnout množství mladých sportovkyň trénujících na menším hřišti. Na sever Moravy totiž přijela na soustředění ženská softballová reprezentace, aby se připravila na nadcházející Mistrovství Evropy, které se odehraje na přelomu června a července také ve Frýdku-Místku. Fanoušci pálkovacích her tak budou moct shlédnout zápasy nejlepších softballových výběrů žen z celé Evropy.

Ján Jabrocký