pondělí 30. září 2019

Klasik Frýdek-Místek je vítězem 1. ligy 2019!

Vítězný tým BK Klasik Frýdek-Místek
Až pátý finálový zápas musel rozhodnout o tom, kdo letos skončí na prvním místě 1. baseballové ligy. Rozhodující duel hostilo v sobotu hřiště Ash Field v Jablonci.


Do zápasu mnohem lépe vstoupili hosté z Frýdku-Místku, kteří dokázali v prvních třech směnách stáhnout 8 doběhů. Navíc se baseballisté Klasiku mohli spolehnout na celý lineup, protože si úspěšný odpal připsalo 8 z devíti hráčů na pálce. A alespoň jeden stažený bod zaznamenalo hned šest baseballistů z Frýdku-Místku.

Na kopci Frýdku-Místku začal hrající trenér Martin Drong a ten povolil první doběhy domácím baseballistům ve druhé směně, kdy Jablonec snižoval na 2-7. Na další doběhy si jablonečtí připsali až v dohrávce sedmé směny, kdy přidali tři doběhy.

Menší drama přinesla dohrávka devátém směny, kdy domácí Jablonec dokázal zatlačit na hostující obranu a Martina Dronga, který odházel kompletní zápas. S přispěním jedné chyby na druhé metě nakonec Blesk stáhl tři body, ale to na vítězství nestačilo.

„Museli jsme to udělat,“ řekl pro facebookový profil klubu hrající trenér Martin Drong. „Jsem strašně rád, že se to podařilo. Celá finálová i semifinálová série bylo velké drama. Sezóna gradovala až po tady tento výkon. Jsem spokojený s celým závěrem sezóny.“

Frýdek-Místek tak zvítězil 10-8 a poprvé v historii klubu vyhrál druhou nejvyšší baseballovou soutěž.


Ján Jabrocký