pondělí 27. března 2023

Další ⚾ pohár bere Klasik!

V sobotu se odehrály poslední turnaje zimní soutěže WINTER TOUR 2023, naši borci statečně bojovali v kategorii U11 v Ostravě Vřesině a ti úplně nejmenší U7 doma v Místku. 


Ti nejmladší na posledním klání vpodstatě vyhráli, co se dalo. Dominovali zejména na pálce, ve které neměli konkurenci. To nejdříve poznali mladí hráči Arrows Ostrava, kteří ani jednou nedokázali zastavit frýdeckomístecký útok a Klasik tak zvítězil 15:9. Ve druhém utkání pak Klasik proti Snails Orlová potvrdil dobrý výkon a po výhře 11:7 si zajistil první místo. 

Nejmladší Klasici tak v rámci Winter Tour U7 vyhráli tři ze čtyř turnajů. Díky tomu suverénně ovládli tuto zimní baseballovou ligu hranou ve vnitřních prostorách. „Klasik zabral. Ukázalo se, že práce s dětmi na bázi dvou až tří tréninků týdně se vyplatí. Děti hrály krásné auty, což je v této kategorii důležité, protože se hraje na limitované body. Přidaly krásné odpaly a hlavně byly nadšené,“ hodnotil vystoupení na Winter Tour U7 asistent trenéra Miroslav Kretek. 


Musím dodat, že s námi hráli i kluci, kteří se přidali doslova před týdnem. A i oni hráli parádně! Ta pravidla jsou pro tyhle děti natolik upravená, že je opravdu zvládne každý. A navíc, prostě je to baví :-) :-)


 Ta jejich radost je nakažlivá, proto to děláme🤩! 




Borci ze starší kategorie U11 také statečně zabojovali. Ti už totiž čelili mnohem početnější konkurenci celou zimu. Navíc, naši se zformovali vesměs jako nováčci teprve na začátku zimní sezony, a vpodstatě se spolu sehrávali. Nicméně i tak v posledním matchi dokázali, že se s Klasikem na venkovní sezonu musí počítat. Kluci vyladili formu právě na pálce, kde urvali s Arrows krásné skóre 12:8. Z totálních nováčků přes zimu vyrostli důstojní soupeři💪




Nyní nás všechny čeká přesun na venkovní hřiště, kde se budeme připravovat na hlavní sezonu. Tu začneme už v dubnu turnajem na svém hřišti.  



Chtěla bych MOC poděkovat všem rodičům dětí a přátelům našeho sportu za neskutečnou podporu (morální i fyzickou) a pomoc při organizaci i logistice. Bez vás by to nešlo, jste nedílnou součástí našich úspěchů i parádního progresu. Moc se těším na nadcházející sezonu a výzvy, které nám rok 2023 přinese nejen na hřišti! DĚKUJi!!!


(text Ján Jabrocký, Zbyňa Volný a Iva Kretková, foto rodiče mladých talentů 😍)