úterý 28. března 2023

Klasik chce zaútočit na postup 

Již 1. dubna začne pro baseballisty Klasiku Frýdek-Místek nová sezona, kterou otevřou dvěma zápasy na hřišti Pelikans Bučovice. V minulém roce Klasik nedokázal postoupit do baráže o Extraligu, což by letos chtěl změnit.
 

 Třicet let po vzniku baseballového klubu ve Frýdku-Místku tvoří jádro týmu zejména místní odchovanci. V minulém roce v Klasiku započali s přestavbou mužstva, což by mělo pokračovat i letos. „Druhým rokem probíhá generační obměna,“ prozradil manažer A-týmu Jakub Kaplan. „Náš cíl je i nadále zapracovávat co nejvíce mladé hráče. Postoupit bychom chtěli do Nadstavby o Extraligu, abychom si zajistili minimálně playoff První ligy.“

 

V letošní sezoně ale soupeři Klasiku zbrojí více než kdy předtím a tento úkol bude pro Klasik hodně náročný. „Bude to složitější,“ přiznává Kaplan, ale jedním dechem dodává: „Naši mladí kluci jsou talentovaní a když to doplní zkušenější hráči, tak by to mohlo klapnout.“

 

Oproti loňské sezoně nedošlo v týmu k výrazným změnám. Fanoušky však určitě potěší návrat Jindřicha Adamuse. Ten si v minulosti zahrál také českou nejvyšší soutěž v dresu Skokanů Olomouc a po roční pauze se šestadvacetiletý baseballista vrací na baseballové hřiště. „Je to dobrá posila. Přinese zkušenosti, které bude předávat mladým,“ dodal na závěr Jakub Kaplan.

 

Po úvodním kole na hřišti soupeře čeká Klasik domácí premiéra. V sobotu 8. dubna přivítají na svém hřišti Skokany Olomouc, kteří mají ve svém týmu také hvězdu české reprezentace Martina Schneidera.  

 

Text: Ján Jabrocký